Sommarläger 4-9 augusti 2017

Datum: 
4 augusti 2017 till 9 augusti 2017
Stad: 

Varför ett lesbiskt läger?

Vi på Lesbisk Makt vill att det ska finnas en massa lesbiska aktiviteter runt om i Sverige.  Vi vet att det behövs fler och mer lesbiska aktiviteter och vi vill att alla ska hitta något lesbiskt som passar. Därför arrangerar vi ett sommarläger så att fler kan upptäcka vad lesbiskt kan vara, bli peppad på att förverkliga sina lesbiska drömmar och få verktyg för att kunna göra lesbiska aktiviteter på sin ort.

Genom att skapa ett sommarhäng för de som gillar lesbiskt så kan vi peppa varandra och få nya och fler idéer om hur vi kan sprida lesbiskt till fler! Om du gillar idéen --> Anmäl dig här!

Vem får komma?

Sommarlägret är ett läger för dig som är lesbisk eller för dig som är nyfiken på vad lesbiskt kan vara och är mellan 15 och 26 år.  Lesbiskt kan vara din identitet, eller så identifierar dig som något annat men gillar att göra lesbiska saker ibland, eller så vill du göra lesbiskt i framtiden. Det enda kravet vi har är att du ska vara intresserad av lesbiskt och gilla att hänga med andra som är intresserade av lesbiskt.

Då vi har begränsat antal platser och vill få en bredd av olika slags erfarenheter kommer vi, vid behov, välja ut vem som får komma på lägret. Vi kommer välja utifrån:

1. Ålder. Lägret är för dig mellan 15-26 år då det finansieras av Arvsfonden. Är du äldre eller yngre så kommer du tyvärr inte kunna vara med som deltagare. Om du är äldre får du gärna vara volontär istället. Kontakta Lesbisk Makt här för mer information om volontärsuppdrag. 

2. Ort. Vi vill sprida lesbisk makt till platser runt om i Sverige där det inte redan finns en massa lesbiska aktiviteter. Därför kommer personer som är från förorter i storstäderna samt orter utanför storstäderna att få förtur.

3. Erfarenheter av att inte vara cis-tjej, vit och/eller ha vanligt förekommande funktionssätt. Vi vill stärka unga personer som har andra erfarenheter men även bredda den lesbiska rörelsen.  

Hur funkar det?

Lägret är helt gratis. Vi står för resa, boende och käk! Det du behöver ta med dig är fickpengar att ha under resan och kläder för sommarhäng-dvs badkläder, handduk, regnkläder och något varmt!

Du kommer få veganskt käk tre gånger om dagen. Du kommer att delas in i en matgrupp som ansvarar för måltiderna för vissa av dagarna. Så ta med dig dina bästa matlagningsskills!

Du kommer dela stuga och rum med andra personer från lägret. Sover gör vi i klassiska våningssängar och badrum delas tillsammans med alla i din stuga. Det finns stugor som är anpassade för permobil och rullstol. Alla gemensamma lokaler och platser vi kommer vara på är tillgängliga för permobil och rullstol.

När är det?

4-9 augusti 2017. (OBS det är samtidigt som Stockholm pride)

Du kommer fram till lägret på eftermiddagen den 4e och därefter har vi 4 hela dagar fyllda med en massa lesbiska aktiviteter. Sista dagen, den 9e, åker vi tillbaka runt lunch.

Var är det?

På en lägergård utan för Uddevalla. (mer information om gården får du innan lägret börjar). 

Du får resan betald och vi kommer och hämtar dig vid tåg- eller busstationen i Uddevalla. 

Vad kommer vi göra?

På sommarlägret kommer du kunna välja mellan en massa lesbiska aktiviteter! Det kommer finnas något för alla och för att du ska känna att du kan skapa fler lesbiska rum hemma på din ort. Framför allt kommer du få en massa inspiration och vänner för livet!

Exempel på aktiviteter är:

Graffa

Serieritning

Dj:a

Paddla kajak

Bada!!

Fezt!

Hur anmäler jag mig?

Anmälan görs här. Sista dagen för sen anmälan är 31 maj 2017.

Har du några frågor kontaktar du oss på info@lesbiskmakt.nu

 

Om jag är över 26 år och vill vara med som ledare? 

Du hittar mer info om ledarrollen och hur du anmäler dig här

Admin

Kommentarer

Heej! Mitt namn är Selma och jag är en pratglad individ som är cirka 17 år gammal, blir 18 denna augusti (BRPP BRPP). Bor i Göteborg och pluggar i Mikael Elias Gymnasium. Men anyways skulle jättegärna vilja delta i detta lägret. För det verkar jättenice. Och har aldrig fått möjligheten att vara i en miljö där människor är exakt lika som mig. Har jättebra vänner osv, men de går inte igenom det jag gör. Å även att jag kommer från ett start homophobiskt hushåll, så har aldrig fått uppleva att vara öppen med min sexualitet. Det skulle vara nice att få vara med på detta lägret.
Hej Selma! Vad kul att du är peppad på lägret, du är jättevälkommen att söka! Länken till anmälan hittar du på: lesbiskmakt.nu/anmalan-till-lesbiskt-lager-2017-deltagare. Sista anmälningsdagen är 30 april 2017.
Lägg till ny kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.