BIPOC Queers

- Separatistiskt rum för transpersoner, icke-binära och/eller kvinnor som är “black, indigenous and people of color” 

 

Om BIPOC Queers

Med att projeket BIPOC Queers avslutades i slutet av föra året så har Lesbisk makt styrelse bestämt att fortsätta prioriterat att skapa förutsättningar till dig inom Lesbisk Makts´s målgrupp som är BIPOC att fortsätta göra event som uppfyller ditt/era behov. Rummet vi skapar tillsammans är av och för dig. 

Är du oavsett ålder, HBTQIA+ person och BIPOC? Är du även kvinna/tjej, ickebinär och/eller har transerfarenheter? Då har du hittat rätt! 

Vi har ögonmärkta pengar som är endast för er, Kanske är du intresserad av att arrangera bokklubb. hantverkshäng, spelkväll, vandning, fika, teater, att gå tillsammans till Queer event för att känna gemenskap med andra BIPOC. Då kan du söka pengar nu. 

BIPOC Q Cash

Har du en idé om en aktivit/arrangemang/event? gör den verklig och få stöd där vi hjälper dig se till att den blir verklig samt ger dig pengar för att geneomföra den. 


Fysiska träffar

Vi kommer alltid skriva här när planerad event/arrangemang/träffar händer så att du kan vara med. Vi försöker göra alla träffar kostnadfritt så fler kan deltag

BIPOC Q ambassadörgrupp 

Istället för att skapa lokala arrangörsgrupper så har vi från starten statsat på en Nationell ambassadörgrupp, där vem som helst är välkomen att joina. Tillsammans planerar vi för nationella träffar och vi åker till olika event/arrangemang för att vissa att vi är flera. Vi vet att det ibland kan kännas ensamt, på grund var vart en bor, vi vill därför minska den tröskeln.
När vi inte kan träffas fysisk så har vi varandra på Lesbisk makt discord-server där vi har vår egen kanal. Bli medlem idag och få tillgång. 
 

>>> Bli medlem 

Om separatism

“Separatistiska rum” som verktyg och metod för självorganisering och aktivism bygger på en idée om att skapa en gemenskap utifrån delade, självlevda erfarenheter och identiteter. I dessa rum stärker vi varandra och lär av varandra och skapar förutsättningar för att vi tillsammans ska ta plats och sätta agendan i olika samhällsfrågor och sammanhang som är viktiga för oss och där vi vill att våra erfarenheter och röster tar plats och ökar kunskap i samhället i stort.

Idag saknas det separatistiska rum för BIPOC inom Lesbisk Makt, vilket också saknas inom många av våra andra queera sammanhang. Vi behöver dessa separatistiska platser och gemenskaper. Därför vill vi med detta projekt skapa en grund varpå vi långsiktigt kan arbeta för att synliggöra våra behov och intressen i alla queera sammanhang. Vi vill samtidigt sprida kunskap inom och bredda vårt HBTQAI-community och skapa ett mer inkluderande samhälle. 

Funderar du på något så är du välkomen att kontakta oss på

Mail: bipoc@lesbiskmakt.nu