En lesbisk söker sitt språk — 1. En lesbisk landsbygd

podbean2.jpg

Syntolkning: Foto från inpelning av samtal med Epp Laas, Elisabet Hylander, Ida Lindhagen och Stina Nilss i Epps och Elisabets lusthus.

För att utforska språket för vad lesbiskhet är, kan och skulle kunna vara gör Lesbisk Makt en samtalsserie om lesbisk kultur och historia. Runt om i Sverige arrangerar vi under hösten ett antal samtal där vi bjuder in gäster för att utifrån sina erfarenheter och expertiser tala om lesbiskhet kring olika teman. Alla samtal presenteras efter hand i vår nya podd En lesbisk söker sitt språk.

#1 En lesbisk landsbygd

Vi vill tala mer om lesbiskhet på landsbygden. Därför beger vi oss till Mollaryd för att spela in ett samtal i Epp Laas och Elisabeth Hylanders lusthus tillsammans med Stina Nilss från nätverket Queer*bygd och Ida Lindhagen som gör podcasten Landet. Det blir ett samtal om queer organisering utanför storstan nu och då, urbana normer och landsbygden ur ett lesbiskt perspektiv. Hur sann är myten om stan som plats för stor öppenhet och mångfald? Eller är det egentligen landsbygderna som rymmer den verkliga kompetensen att möta olikheter?

Samtalet spelades in 2 oktober, 2016. 
Produktion och musik av Anna Giertz.

Samtalsserien görs med stöd av Kulturbryggan.

Bild för Lesbiskt Arkiv
Lesbiskt Arkiv
Lesbiskt arkiv samlar på bitar av den lesbiska historien, med målet att lägga ett pussel över lesbiskt liv, kamp och kärlek genom tiderna.

Relaterade artiklar

Med björkriset som piska

Redaktionsgruppen presenterar sina första texter under temat: sex

Sex och närhet

Redaktionsgruppen presenterar sina första texter på temat: sex

Lesbisk Makts Sexhoroskop

Redaktionsgruppen presenterar sina första texter under temat: sex