Varför Lesbiskt Läger 2016?

img_20160411_114609.jpg

[SYNTOLKNING: Selfie på mig, samt tre bilder från lägret.]
[SYNTOLKNING: Selfie på mig, samt tre bilder från lägret.]

Mitt namn är Vanessa, och sommaren 2015 så var jag en av deltagarna i Lesbisk Makts första lesbiska läger. Något som började som en krypande känsla av att jag behövde andrum och miljöombyte utvecklades snabbt till en pirrig glädje som spred sig i kroppen för varje gång jag tänkte på det - lesbiskt läger? Vad skulle det innebära för mig som hbtq-aktivist? Vad skulle det innebära för mig och min sexualitet? Mitt sociala nätverk? Min personliga utveckling?

Ända sedan jag tog beslutet att åka ner på lägret förra året, så har mitt intresse och engagemang för Lesbisk Makt som förening och projekt bara ökat, och med det, även känslan av att jag vill dela med mig av vad Lesbisk Makt har gett mig!

Så nu, under ansökningsperioden för Lesbiskt Läger 2016 så kommer jag att lägga upp intervjuer med några av de andra deltagarna, samt några av våra lägerledare från lägret förra året för att bygga pepp och övertyga er alla andra att söka till lägret i år, så ni också kan få en extra lesbisk sommar! Innan jag kör igång med intervjuerna så tänkte jag besvara några av de frågor jag tänkt ställa de andra lite senare, så jag också får en chans att pitcha lägret till er!

TRE INTE-SÅ-SNABBA FRÅGOR TILL MIG SJÄLV:

Varför sökte du till Lesbiskt Läger 2015?

Först var det för att jag kände att jag behövde lite andrum från den heteronormativa och sexistiska värld vi lever i, som just då hade börjat plåga mig lite extra. Just tanken på ett riktigt tryggt rum och en stor och genuin mångfald bland deltagarna gjorde mig väldigt intresserad. Sen ville jag gärna åka med en tjej jag tyckte om för att umgås med henne lite mer under sommaren, men det är en annan story!

Vad var bäst?

Det känns nästan omöjligt att svara på. Men förmodligen stämningen som vi alla byggde upp med varandra, både ledare och deltagare. Det fanns en sån enorm lättnad och nyfikenhet i luften, och vart jag än vände mig fanns det någon som diskuterade politik, sport, filmer, böcker, rymden - ja, allt möjligt, och det var alltid självklart att en bara kunde hoppa in i en grupp och delta. Och utöver det fanns det alltid något att göra, och vi hade fantastiska workshop-pass där vi fick prova på roller derby, serieteckning, hur man gör poddar, DJ-workshop, argumentationsteknik, bl.a. Men det absolut bästa var nog sista kvällen på lägret, då några av oss deltagare hade skrivit en låt om de gångna dagarna och uppträdde den inför allihopa på festen vi hade vid stranden. Det var en helt magisk stund.

Varför ska man söka till lägret i år?

För att det är en sådan sjukt fantastisk upplevelse! Jag kan inte ens tänka mig hur jag hade varit som person om jag inte deltagit i Lesbisk Läger 2015; då hade jag förmodligen inte ens haft den tryggheten i mig själv och min identitet som jag har idag, eller ens självförtroende nog att skriva något åt Lesbisk Makt! Förutom det så var både lägerledarna och deltagarna fantastiska, stöttande och inspirerande individer. Vi åt sjukt god mat och fick gå på jätteintressanta workshops. Det var en sommar som jag aldrig kommer glömma, och jag har fortfarande inte riktigt kommit över att jag inte kommer kunna åka i år igen - så om någon känner för att smuggla ner ett litet queer i sin väska, hör gärna av er!

Intervjuerna med deltagarna och lägerledarna kommer att läggas ut här på hemsidan och på instagram fram tills sista dagen att anmäla sig till Lesbiskt Läger 2016, 30 April! 

Bild för Vanessa
Vanessa
Queer, black superhero. Aktivistnörd by day, badass booty-shaker by night.

Relaterade artiklar

Med björkriset som piska

Redaktionsgruppen presenterar sina första texter under temat: sex

Sex och närhet

Redaktionsgruppen presenterar sina första texter på temat: sex

Lesbisk Makts Sexhoroskop

Redaktionsgruppen presenterar sina första texter under temat: sex