Vardagsmagi

Jag tror alla kan göra magi. Magin finns överallt! Du behöver inte ens leta. 
Svep din mantel och lyssna, så ska du få höra om en spännande saga om vardagsmagi. 
Det börjar redan på morgonen, innan du stigit upp. Antingen är du trött och seg som tuggummi och vill bara ligga kvar i sängen. Eller så väcks du på en sekund och rusar upp och börjar springa på väggen! Oavsett vad du känner eller gör så händer det någonting här. Med din kropp, dina tankar, allt som finns runtomkring dig. YOU ARE ALIVE. Och det slår dig: VAD ska hända idag?
Det börjar regnar ute, du tänker ååååhnejj jag som glömt min regnjacka på spårvagnen. Men om jag stirrar tillräckligt länge på regnet kanske det känner sig obekvämt och går. Och du stirrar. Och regnet försvinner! Bara sådär?! Du sätter på dig mantel och går.
Du tittar dig över axeln och ser en svart katt gå över vägen. Hm… Är det här skrockens dag, tänker du. Men du älskar ju svarta katter! Speciellt Pärlan, The Black Pearl. Världens bästa svarta katt.. Klart hon går över vägen. Hon måste ju dricka lite mjölk innan kvastfärden i eftermiddag med dig. 
Du fortsätter gå, där står en tom gammal tunna. En väldigt tom tunna! Du går vidare. Nu börjar tankarna tummla, tänk om du glömt något. Det är viktigt att alltid vara utrustad. Plåster, fickkniv, ritpennor, kosa, kortlek, handduk, trollsta… Ett stort hus längs vägen tornar upp sig framför dig. Det växer vinrankor längs fasaden och fönstrena är igenspikade. Varfördå? Du måste få reda på vem som bor där. Det går bara inte att gå oviss resten av livet!!!! Du smyger över den igenväxta tomten, trippar på tå, svävar över mossan. Du knackar på dörren, hör kurranden innanför. Det låter som duvor! Varför varför skulle du smyga dig in, nu känns allt olustigt och läskigt. En duva kurrar och flyger ut genom skorstenen. Och du inser att det sitter en bult på utsidan av dörren. Typiskt mig, tänker du och börjar gå runt huset… Då kommer någon gåendes på tomten, oj oj oj. Vem kan det vara? Du går fram och hälsar och frågar om den bor här!? Personen svarar att den bara ska mata duvorna, och att DU kan få följa med in! Vad är det här för ställe? SBF står det på dörren! Duvvaktaren säger att det är Svenska Brevduveförbundet! Och ni går in, det är flera hundra duvor, och alla kurrar och pickar frön som duvvaktaren kastar ut till dom.
Senare går du och tänker på vilken tur att du träffade alla dessa duvor. Du vet inte riktigt varför med det kändes tur! 
Du fortsätter längs vägen och kommer fram till ditt arbete, du jobbar nämligen, med fantasivandringar. En hord människor har betalat för att gå med dig medan du berättar medans ni går tillsammans. Det bästa med ditt arbete är att du bestämmer vad som ska hända. En gång tog du med alla besökarna till en lesbisk lustgård där dom fick dricka äpplemust och dansa till turbulent musik i flera timmar. Men idag har du andra planer. Du funderar på vad som händer om du inte säger ett knyst. Kommer besökarna bli arga då? Eftersom dom betalat massa pengar för att du ska vara helt tyst?! Du börjar gå med din förväntansfulla publik som blir mer och mer otålig när du inte säger någonting. Efter ett tag säger en av besökarna: ”Hallå ska vi betala 300 kronor för att du inte ska säga ett knyst?” och då viskar du: ”Knyst!” Alla tittar på dig med stora och förvånade ögon. ”Knyst!” Säger du igen, lite högre den här gången. ”Knyst knyst knyst knyst knyst knyst knyst KNYYYYYYYYYYYST!!” Du skriker ut det fantastiska ordet och en raket flyger ut ur din mun upp mot himlen och smäller av ett fyrverkeri som skriver KNYST över hela himlen. Det vore som en hyllning till alla som inte säger ett knyst! Fast egentligen arbetar du på ICA och kunderna är din publik. Men det vore roligt om det var en fantasivandring…
På vägen hem ser du tunnan, du tittar ner i den och den är fylld med äppelmust. Du dricker flera skopor äppelmust ur din kosa och så kommer Pärlan och möter upp dig och ni flyger iväg tillsammans i natten och du tänker: ”MAGI!” 

Lägg till ny kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.