Starta Lesbisk Frukost

Vad kul att du/ni vill starta en Lesbisk Frukost!

Det är inte svårt, så här går det till:

STEG 1

FÅR HJÄLP AV ANDRA
Börja med att hitta personer som vill hjälpa till. Allt går smidigare om ni är några stycken som hjälps åt. Om du inte redan känner några som är peppade kan du alltid höra av dig till info@lesbiskmakt.nu för tips på folk!

STEG 2

HITTA LOKAL
Nu är det dags att börja leta efter en lokal. Kanske en teater, ett kafé eller en fritidsgård? Vad som helst kan göras till ett lesbiskt rum! För att får kallas "Lesbisk Frukost" behöver lokalen vara tillgänglig för rullstol och tänk på att det behöver gå att ta sig dit med kollektivtrafik.

STEG 3

KONTAKTA LESBISK MAKT
Kontakta info@lesbiskmakt.nu så får ni ett inlogg till hemsidan, en mailadress och praktisk hjälp med uppstarten. Vi hjälper er att komma i kontakt med andra frukostgrupper runt om i landet som ni kan få tips av och utbyta idéer med.

STEG 4

HANDLA FRUKOST
Näst på listan står att bestämma vilken och hur mycket frukost som behöver köpas. Frukosten ska vara vegansk eller vegetarisk med glutenfria alternativ och det är viktig att den är så billig som möjligt. Om en som besökare inte vill köpa frukost går det alltid bra att ta med sin egen.

STEG 5

GÄSTER OCH TEMAN
På lesbisk frukost finns det ofta någon typ av aktivitet, gäst eller tema. Det kan vara precis vad som helst som uppmärksammar eller hyllar lesbiskhet. När ni bokar gäster är det viktigt att få en blandning av ålder, könsidentitet, etnicitet, hudfärg, funktionssätt och klass, helt enkelt för att så många som möjligt ska känna sig välkomna och inkluderade.