Sex och närhet

Har funderat på och kring sex senaste veckorna. Försökt komma på hur jag
skulle kunna angripa temat, eller hitta en ingång i det. Sex finns ju överallt i
vår kultur, om än kanske en mer mystifierad och förvriden bild av det.
Eller kapitaliserad bild av närhet.
Låtit det marinera i mig ordentligt, men har trots allt funderade inte lyckats komma fram till något så när vettigt. Så valt att basera texten på lite tankar jag haft och två sex-i-kulturen tips.

Hade rätt länge en bild av att sex, bra sex, gött sex, med andra var den “felande länken”, the missing piece i mitt liv. Helst skulle jag träffa nån som kunde ge mig det, låta mig uppleva riktigt bra sex.
Såg typ cowgirl ridandes på häst framför mig, som tog mig under sina vingar och visade mig allt vad jag hittills gått miste om.
Tror snacket i min vänkrets om **orgasmen** spädde på den bilden.
Ville liksom ha handfasta tips, en trestegsraket, men fick bara kryptiska svar och hela mystiken kändes så provocerade. Att sex med andra är naturligt, något en bara vet hur en ska göra.
Som en hemlig klubb alla kunde lösenordet till utom jag. Ett tips jag fick var att följa min instinkt, något som ärligt talat inte hjälpt ett skit.

Har haft problem med att sex blir performativt, ett försök att pleasa och läsa vad den andra vill ha av mig. Det är först nu som sex känns okej.
Och sex kan verkligen vara superskoj men finns annat som är roligare. Har inga unika toppen vinklar på temat sex, det är inga skor jag kan fylla.
Men vet att det, en googling bort, finns en hel uppsjö av supersmarta personer, sexologer osv. som har det. Träffade en vän för ett tag sen, som frågade mig om jag har använt sex som ett sätt att inte behöva prata.
Inte formulera hur det känns att säga det högt, för att smita från att visa mig sårbar. Utan istället “visa” det genom kroppen och på det sättet lämna det öppet för tolkning men också utan följdfrågor.

Tänker att många kanske inte känner igen sig i det här, men att vissa kanske gör det, jag själv inräknat. För mig har närhet, intimitet varit en del av problemet men även del i någon slags lösning, eller försök till förbättring.
Att en person fysiskt visar att den är där, närvarande, blivit ett sätt att öppna upp. Låta någon ta del av det som skaver i en för att kunna frigöra sig från en del av bördans tyngd. Den här processen tycker jag har viss representation i filmen Duck Butter(2018).
Det är därför ett av mina sex-i-kulturen tips.

När jag var yngre sög jag i mig allt som hade minsta antydan till att vara lesbiskt/queert. Är så tacksam och glad att det finns mer och bredare representation idag. Nedan följer två tips, en kortfilm och en långfilm som båda, min mening, är riktiga pärlor!

PUSSY/CIPKA (https://vimeo.com/308707509)
En animerad film gjord av Renata Gąsiorowska. Svinbra, superkul och relaterbar! Vunnit en mängd priser på, b.la. Sundance Film Festival, Interfilm Berlin, Animafest Zagreb etc.

DUCK BUTTER
Regisserad av Miguel Arteta med manus av Alia Shawkat(som även spelar en av huvudrollerna) och Miguel Arteta. Kortfattat bestämmer sig filmens huvudrollsinnehavare, Naima och Sergio, för att spendera 24 timmar tillsammans. Gränser prövas och överskrids, intimitet och makt utövas. Satt helt klistrad hela filmens 93 min.