Queer Konst på StaDemonia/ ENBYX -TOTAL WASTE av Yaron Maïm

Datum: 
27 september 2019
Tid: 
18:00-21:00
Plats/Lokal: 
StaDemonia Tattoo Stockholm
Stad: 

Hjärtligt välkomna på vernissage av nästa utställning på StaDemonia: ENBYX - TOTAL WASTE av Yaron Maïm! Njut av konsten och träffa konstnären! 27/9 kl 18-21 på StaDemonia Tattoo Stockholm.

ENBYX - TOTAL WASTE (Berlin, 2019) är en förstärkt verklighetskonstbok av Yaron Maïm som presenterar DIY-modeartiklar och en poetisk text om sömnad som motståndskraft. Det självpublicerade arbetet förstärks av 7 korta videor som användaren kan se med en smartphone. TOTAL WASTE behandlar lekfullt paradoxen att vara en konstnär i ett kapitalistiskt samhälle. Den frågar om konst kan existera autonomt från marknaden genom att inte reproducera sig eller vara inbäddad i själva strukturerna som den kritiserar. I utställningen på StaDemonia Tattoo Stockholm, NOTHING TO SEE, kommer en tryckt affisch om on-/ offline självförsvarstaktik, sällskapa AR-publikationen. Omslagsbilden är en approprioation från ett uppslag i QVINNA, en svensk erotisk tidskrift från 1965, hittad på en loppmarknad i Stockholm 2018.
Mer information: www.stademonia.com/queer-konst

Yaron Maïm är en konstnär intresserad av transformationsprocesser. Hens praktik utvecklar nya perspektiv om kroppen med en stark känsla av bildskapande och personlig berättelse. Som Berlin-baserad bildkonstnär skapar hen verk som går utöver sakers binäritet (analog / digital, manlig / kvinnlig, process / resultat). Mer info om konstnären:
www.yayamaim.com

Sara Swanson
Tatuerare och curator. Driver projekten Queer Konst på StaDemonia Tattoo Stockholm, Queer Art Fest Stockholm samt Queer Tatuering
Lägg till ny kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.