fil_2016-03-29_11_54_36.jpeg

Kollage från Lesbiskt Läger
Kollage från Lesbiskt Läger

LESBISKT SOMMARLÄGER 1-5 AUGUSTI 2016

Datum: 
1 april 2016 till 1 juni 2016

Årets mest lesbiska läger är tillbaka!

Efter förra årets succé med Lesbiskt Läger kör vi nu ännu ett läger! Vill du hänga med andra som är intresserade av lesbiskhet? Vill du kolla lesbisk film, göra lesbiska smycken, lära dig spela in lezbizk film? Eller bara hänga med andra som gillar lesbiskt på en najs sommarställe - Då har du kommit rätt  ☺

▲▲▲ Varför ett lesbiskt läger? ▲▲▲

Vi på Lesbisk Makt vill att det ska finnas en massa lesbiska aktiviteter runt om i Sverige!  Vi vet att det behövs fler och mer lesbiska aktiviteter och vi vill att alla ska hitta något lesbiskt som passar. Därför arrangerar vi ett sommarläger så att fler kan upptäcka vad lesbiskt kan vara, bli peppad på att förverkliga sina lesbiska drömmar och få verktyg för att kunna göra lesbiska aktiviteter på sin ort.

Genom att skapa ett sommarhäng för de som gillar lesbiskt så kan vi peppa varandra och få nya och fler idéer om hur vi kan sprida lesbiskt till fler!

Om du gillar idéen ➜ anmäl dig här!

▲▲▲ Vem får komma? ▲▲▲

Sommarlägret är ett läger för dig som är lesbisk eller för dig som är nyfiken på vad lesbiskt kan vara och är mellan 15 och 25 år.  Lesbiskt kan vara din identitet, eller så identifierar dig som något annat men gillar att göra lesbiska saker ibland, eller så vill du göra lesbiskt i framtiden. Det enda kravet vi har är att du ska vara intresserad av lesbiskt och gilla att hänga med andra som är intresserade av lesbiskt!

Då vi har begränsat antal platser och vill få en bredd i olika slags erfarenheter kommer vi, vid behov, välja ut vem som får komma på lägret. Det vi kommer välja utifrån är:

1. Ålder. Lägret är för dig mellan 15-25 år då det finansieras av Arvsfonden. Är du äldre eller yngre så kommer du tyvärr inte kunna vara med som deltagare. Du får dock gärna vara volontär! Lär här ➜ för mer information om och anmälan till volontärsuppdrag.  

2. Ort. Vi vill sprida lesbisk makt till platser runt om i Sverige där det inte redan finns en massa lesbiska aktiviteter. Därför kommer personer som är från förorter i storstäderna samt orter utanför storstäderna att få förtur.

3. Erfarenheter av att inte vara cis-tjej, vit och/eller ha vanligt förekommande funktionssätt. Vi vill stärka unga personer som har andra erfarenheter men även bredda den lesbiska rörelsen.  

▲▲▲ Hur funkar det? ▲▲▲

Allt är gratis! Vi står för resa, boende och käk. Det du behöver ta med dig är fickpengar för glass, godis med mera och kläder för sommarhäng-à badkläder, handduk, regnkläder och något varmt!

Du får käk tre gånger om dagen. Allt käk kommer vara vegetariskt och veganskt och det kommer bli mycket grill och fräsch sommarmat! Du kommer att delas in i en matgrupp som ansvarar för måltiderna för vissa av dagarna. Så ta med dig dina bästa matlagningsskills!

Du kommer dela stuga med andra personer från lägret. Det finns stugor som är anpassade för permobil och rullstol. Alla gemensamma lokaler och platser vi kommer vara på är tillgängliga för permobil och rullstol.

▲▲▲ När är det? ▲▲▲

1-5 augusti 2016.

Du kommer fram till lägret på eftermiddagen den 1a och därefter har vi 3 hela dagar fyllda med en massa lesbiska aktiviteter. Sista dagen, den 5e, åker vi tillbaka runt lunch.

▲▲▲ Var är det? ▲▲▲

På Klostergården, en lägergård utan för Uddevalla. Du får resan betald och vi kommer och hämtar dig vid tåg- eller busstationen i Uddevalla.

Mer information om Klostergården hittar du här ➜ www.goteborg.se/lagerverksamhet

▲▲▲ Vad kommer vi göra? ▲▲▲

På sommarlägret kommer du kunna välja mellan en massa lezbiska aktiviteter! Det kommer finnas något för alla och för att du ska känna att du kan skapa fler lezbiska rum hemma på din ort. Framför allt kommer du få en massa inspiration och vänner för livet!

Exempel på aktiviteter är:
Pyssel-workshop
DIY- gör dina egna smycken
Lesbisk poesi- workshop
Rita lesbiska serier
Lesbisk musik
Titta på lezbisk film
Spela lesbisk kubbspel
Bada!!
Lezbisk dragshow
Fezt!

▲▲▲ Hur anmäler jag mig? ▲▲▲

Anmälan görs via denna länk! Sista anmälningsdagen är 1 juni 2016.

Har du några frågor kontaktar du ansvariga på info@lesbiskmakt.nu

Läs mer om Lesbisk Makt här!

Sommarlägret är en del av projektet "A Lesbian Guide To Everything" Projektet finansieras av Arvsfonden.