Meg Christian—She always be a player of the ball field of my heart

aw6b1_megchristian.jpg

Affisch inför konserten med Meg Christian på Skanstulls gymnasium 1980.
Meg Christian spelade på Skanstulls gymnasium 1980.

Med hits som ”Ode to a gym teacher”, "Leaping Lesbians” och ”Valentine song” nådde Meg Christians musik långt utanför USA:s gränser. Hen var en av de första amerikanska musikerna som skrev texter med en tydlig lesbiskt feministisk agenda. 1980 spelade Meg på Skanstulls gymnasium i stockholm. En konsert som arrangerades av Liliths Öronfröjd.

Meg Christian - Ode to a Gym Teacher

Lyssna på "Ode to a gym teacher" med Meg Cristian.

Skivbolaget Olivia Records, som Meg startade tillsammans med bland andra Cris Wiliamsson, gav ut skivorna “I know it’s you” (1975), “Face the music” (1977), “Turning it over” (1981), och “From the heart” (1984). Senare kom samlingsalbumet, “The best of Meg Christian” (1990).

Agneta Sandell minns Meg Christians konsert i Skanstulls gymnasium i Stockholm den 14 maj 1980:

“Jag minns att det fanns en soffa i Lesbisk Fronts rum på Kvinnohuset/Snickarbacken. Soffan hade ett lock som gick att lyfta upp, när en gjorde det så fanns där en skivsamling från Olivia Records i USA. Skivorna hade importerats av “Liliths Öronfröjd” till Lesbisk Front. Bland dessa skivor fanns Meg Christians “I know, you know”. Ett av spåren på den var “Ode to a gym teacher” som vi alla pratade mycket om och kände igen texten, som handlar om att vara kär i sin jympafröken, vilket vi ju alla hade varit. På konserten på Skanstulls gymnasium fick vi höra den livs levande Meg Christian sjunga den sången för alla oss lesbianer som var där. Det var stort. För endast 25 kronor!”

 

Bild för Lesbiskt Arkiv
Lesbiskt Arkiv
Lesbiskt arkiv samlar på bitar av den lesbiska historien, med målet att lägga ett pussel över lesbiskt liv, kamp och kärlek genom tiderna.

Relaterade artiklar

Århundradenas fest

I somras gjorde Lesbisk Makt tillsammans med The Unstraight Museum och...

REGNBÅGSMAMMAS REKOMMENDATIONER #8

Hej Regnbågsmamman! Hur ska en göra när en inte kan dricka alkohol, orkar vara...

Dyke-pepp och dyke-depp.

ÄNTLIGEN! Räddningen är här! Bakom första luckan i vår lesbiska julkalender...