Lucka #5 Fantastic greens and where to find them

Det är kallt ute och du är trött hela tiden - det är alltså någonstans mellan oktober och mars. Luften i lägenheten luktar trasa och varje gång du öppnar ett fönster för att få in lite syre börjar du osökt att tänka på flickan med svavelstickorna. Fear not! Lösningen på din dåliga luft finns precis här: växter! Självaste NASA har gjort en undersökning över vilka växter som är effektivast i att rena luften i instängda miljöer och rekommenderar att det ska finnas åtminstone en planta var 100:e kvadratmeter. Här kommer en lista på växter som kan pigga upp din luft:

Ampellilja - En växt med långa hängande blad som gör sig bra i amplar. Ganska så lesbisk. 

Gerbera - Inte så lättskött, med andra ord: undvik om du är nybörjare. Inte så lesbisk. 

Gullranka - Lättskött. Växer i långa rankor som efter många år når längden för att fungera som rumsavskiljare i ditt lesbiska kollektiv där du kommer bo för evigt. Ganska lesbisk.

Rosenkalla aka Flamingo Flower - Tålig, heter Flamingo Flower och ser i princip ut som en snippa; här har vi vår mest lesbiska växt!

Fredskalla - Tre ord: Giftig. För. Katter = inte så lesbisk. 

Svärmors tunga - Det lite mossiga namnet till trots: detta är en så att säga “pangfräsch” växt! Dessutom är den en av de tåligare, och vill du ha något större är skruttiga IKEA-kaktusar ett gott val. Och om du undrar hur lesbisk den är, fråga Suzanne Reuter.

Aloe vera aka Äkta Aloe - Också mycket tålig och lättskött! Ganska lesbisk.

Benjaminfikus - Inte så lesbisk.

De flesta på den här listan finns att köpa hos vilken välsorterad blomsterhandlare som helst, men för dig som s.a.s. lever på en budget är många av dem frekventa i sticklingsbytargrupper. Här kan du byta till ditt löjtnantshjärtas lust om du bor i Göteborg. Vill du kränga klängväxter nationellt ska du vända dig hitåt. Vanligast i dessa grupper är: aloe vera och ampelilja. Har du inget att byta med är det ingen fara, det finns alltid folk som är villiga att skänka bort! Det senaste har sticklingsmarknaden även kickat igång på tradera, så där kan du nu köpa skott från allt från pelargon till porslinsblomma för 10-40 kr.

Och kom ihåg: wherever there's a dyke there's a stickling!

/Er självcertifierade sherpa i sticklingsdjungeln. 

Bild för Signe Bjelkenäs
Signe Bjelkenäs
Webbutvecklarstudent som jobbar på att bemästra semikolonet. Medlem i redaktionsgruppen

Relaterade artiklar

Med björkriset som piska

Redaktionsgruppen presenterar sina första texter under temat: sex

Sex och närhet

Redaktionsgruppen presenterar sina första texter på temat: sex

Lesbisk Makts Sexhoroskop

Redaktionsgruppen presenterar sina första texter under temat: sex