Lesbiskt Rum Uppsala firar Karin Boye

Datum: 
26 september 2022
Tid: 
17:30-19:30
Plats/Lokal: 
Stadsbiblioteket Uppsala
Stad: 
Uppsala

I åminnelse av Karin Boye så kommer vi att fira hennes 122:dra födelsedag den 26 oktober genom att läsa och diskutera hennes "Samlade dikter". Bland dem ingår diktsamlingen "Moln", med vilken hon debuterade. Diktsamlingen antogs 1922 hos Albert Bonniers förlag vid första försöket, vilket var ovanligt, särskilt för en debuterande författare och kvinna. I år firar vi alltså hundraårsjubileet av Karins första publicerade verk.

HUR?
Vi träffas för att diskutera Karin Boyes "Samlade dikter", boken finns att låna i fysisk form på Uppsalas bibliotek och att låna som e-bok, dikterna finns också online. Vi kommer att diskutera det vi läst efter intresse, du behöver alltså inte läsa från pärm till pärm utan så mycket eller så lite du vill. Det står alla fritt att läsa högt men det är inte heller något som du behöver göra för att diskutera din favoritdikt. Dikterna behöver inte handla om kärlek/lesbiskhet, vårt fokus ligger snarare på att tolka och uppskatta en lesbisk författares verk.

FÖR VEM?
Alla som är lesbiska eller intresserade av lesbiskhet och som identifierar sig som kvinnor, icke-binära och/eller har transerfarenhet är välkomna! Lesbiskt kan vara din identitet, eller så identifierar du dig som något annat men gillar att göra lesbiska saker ibland, eller så vill du göra lesbiskt i framtiden. Lesbiskt rum är en del av Lesbisk Makt som delar denna syn och verkar för ett sammanhang där lesbiska umgås och alkoholfritt får vara norm.

VAR / TILLGÄNGLIGHET
Vår Karin Boyeafton kommer att hållas på Stadsbiblioteket i Uppsala i lokalen ”Studion” där även vår diskussionsklubb håller till. För tillgänglighet kan du följa länken till bibliotekets hemsida: https://bibliotekuppsala.se/.../stadsbiblioteket...
Om du har frågor om tillgänglighet som rör själva eventet så är det bara att skicka ett meddelande till oss, vi vill göra våra evenemang så tillgängliga som möjligt!

OM MEDLEMSKAP
Medlemskapet ligger till grund för stadsbidrag för organisationen och möjliggör event som detta. Lesbiskt rum Uppsala är en del av Lesbisk makt. Som medlem i Lesbisk Makt kan du vara aktiv i att arrangera event och mötesplatser genom att gå med i en av lokalgrupperna eller starta upp en ny lokalgrupp. Det går också bra att bara vilja besöka evenemang, eller helt enkelt bara vilja stödja föreningen genom ditt medlemskap. Se mer på https://lesbiskmakt.nu/bli-medlem