Lesbisk sci-fi i film och TV.

lesbiskscifi.jpg

LESBISK SCI-FI, FILM & TV-SERIER. I en webbläsare inte allt för långt bort kom en gång en lista med filmtips på sci-fi med lesbiskt tema...
LESBISK SCI-FI, FILM & TV-SERIER. I en webbläsare inte allt för långt bort kom en gång en lista med filmtips på sci-fi med lesbiskt tema...

Sci-fi är en genre där en inte behöver förhålla sig till rådande normer kring kön och sexualitet vilket öppnar upp för queera berättelser. Har ni tips på fler filmer eller serier med lesbiska och queera karaktärer på temat sci-fi, tipsa i kommentarsfältet.

FILMER

▲ Barbarella (1968) - Anita Pallenberg spelar en lesbisk drottning i det här komiska rymdäventyret från 1968. Mer info på IMDB!

▲ Battlestar Galactica: Razor (2007) - Filmen bygger på tv-serierna Battlestar Galactica. I filmen är befälhavaren på skeppet Pegasus, den lesbiska amiralen Helena Cain. Mer info på IMDB!
 
▲ Born in Flames (1983) - Feministiska grupper bildar en "women's army" för att möta de förtryck som de upplever i den självutnämnda socialistiska demokratin i ett framtida New York tio år efter ”Den andra amerikanska revolutionen”. Mer info på IMDB!

▲ Codependent Lesbian Space Alien Seeks Same (2011) - En alien blir förälskad i en människa i den här rymdkomedin. Mer info på IMDB!

▲  Dyke Hard (2014) - en komisk aktionmusikal där vi får följa med på äventyr med det lesbiska rockbandet Dyke Hard. Mer info på IMDB!

▲ Prey (1977) - En mordisk alien landar på jorden och antar identiteten av en ung man. Utomjordningen blir sedan vän med ett lesbiskt par som bor i närheten landningsplatsen. Mer info på IMDB!

TV-SERIER

▲ Battlestar Galactica (2004-2009) -Serien utspelas i en avlägsen galax där människor bor på en grupp planeter som kallas de tolv kolonierna. Kolonierna har varit i krig med en cyborg-ras som människan tidigare skapat som kallas cylon. Rymdskeppet Galactica är det enda militärskeppet som klarat sig under kriget och försöker hitta till jorden med en liten grupp överlevande. TV-serien har flera HBTQ-karraktärer, bland annat cylonerna D'Anna Biers (nummer tre) och nummer sex. Mer info på IMDB!

▲ Doctor Who (1963-) - Öldekvinnan Madame Vastra och hennes människofru Jenny Flint är två av de mest älskvärda nyare karaktärerna i serien. Mer info på IMDB!

▲ Orphan Black (2013-) - Serien handlar om en grupp kloner som försöker hitta sanningen om sin bakgrund. En av klonerna, Cosima Niehaus blir ihop med forskaren Delphine Cormie. Mer info på IMDB!

 

Bild för Lesbiskt Arkiv
Lesbiskt Arkiv
Lesbiskt arkiv samlar på bitar av den lesbiska historien, med målet att lägga ett pussel över lesbiskt liv, kamp och kärlek genom tiderna.

Relaterade artiklar

Chako Paul City

In the winter of 2009 freelance reporter Beata Brattström, accompanied by...

LESBISK JULRIMSTUGA #3

Vintern smyger sig på och snart är den här! Julen! Känner du Julstressen? Och...

Making communities: life after the revolution

I samarbete med Umeå Europeiska Filmfestival och Konstfrämjandet i västerbotten...