lesbiskt_rum_header.jpg

LR_uppsala
Lesbiskt rum Uppsala

Lesbisk Rum går på gratis bio - Rebel Dykes

Datum: 
11 november 2021
Tid: 
19:15-21:30
Plats/Lokal: 
Fyrisbiografen
Stad: 
Uppsala

ENGLISH BELOW

För att fira att vi äntligen kan ses igen så tänker vi i Lesbiskt Rum bjuda på bio i Uppsala. I samarbete med Cinema Queer visar Fyrisbiografen Rebel Dykes.

Planen är att vi kommer ses lite innan filmen drar igång för att samlas och sedan hitta platser tillsammans i salongen. Detta är alltså inget specifikt event där endast Lesbiskt rum kommer vara i biosalongen, utan vi köper biljetter till en vanlig visning. Om det finns intresse kan vi gå vidare till en bar/café och prata om filmen efteråt.

Kom SENAST 19:15, så att vi kan hitta varandra innan vi sätter oss i salongen.

PRIS
Gratis.

ANMÄLAN
***För att få en plats på eventet skriv till vår FB sida för att anmäla er. Om ni inte har ett facebookkonto, skriv till uppsala@lesbiskmakt.nu. Sedan köper vi i arrangörsgruppen biljetter eftersom. Dock sker en viss fördröjning och det finns en risk att det tar slut på biljetter, men vi ska göra så gott det går för att lösa detta. Då det inte endast är vårt event så blir det i mån av plats, så se till att anmäla er så fort som möjligt för att garantera er plats. Det är alltså bindande anmälan (med reservation för sjukdom osv. såklart men vi köper biljett till varje deltagare som vi inte vill ska brinna inne). (För att se nuvarande bokningsgrad, se https://fyrisbiografen.se/rebel-dykes).***

OM FILMEN
Rebel Dykes är en nyskapande berättelse från post-punk Storbritannien, berättad av de som var där, och en vansinnig mash-up av animation, arkivfoto och intervjuer. Här berättas historien om den radikala brittiska queerscenen på 70-80-90-talet. Fylld av BDSM, anti-Thatcher demos, AIDS-aktivism och outtröttlig kärlek till den valda familjen är Rebel Dykes lika mycket en käftsmäll som en underbar omfamning. Följ med oss in i en värld fylld av lerbrottning, punk och piskor. 92 minuter av ren och skär queermagi.

Filmen visas utan svensk text. Engelskt tal.
Visas i samarbete med Cinema Queer.

MEDELMSSKAP (Krävs ej för närvaro! Men läs gärna nedan för att se hur du kan stödja oss)
Medlemskapet ligger till grund för stadsbidrag för organisationen och möjliggör event som detta. Lesbiskt rum Uppsala är en del av Lesbisk makt. Som medlem i Lesbisk Makt kan du vara aktiv i att arrangera event och mötesplatser genom att gå med i en av lokalgrupperna eller starta upp en ny lokalgrupp. Det går också bra att bara vilja besöka evenemang, eller helt enkelt bara vilja stödja föreningen genom ditt medlemskap. Se mer på https://lesbiskmakt.nu/bli-medlem. Billigare än att gå på bio - som ni nu får gratis!

VÄLKOMMEN
Det går bra att komma utan att känna någon annan. Hör av dig till på Facebook till sidan Lesbiskt Rum Uppsala om du vill att någon möter upp dig på vägen/är din vän under eventet.

FÖR VEM?
Alla som identifierar sig som lesbiska eller är intresserade av att göra lesbiskt är väldigt välkomna! (Du som identifierar dig som t.ex. queer eller bi är alltså såklart varmt välkommen).

BARN
Barn är hjärtligt välkomna.

TILLGÄNGLIGHET
Eftersom biografen ligger en trappa ner från markplan är biografen tyvärr inte tillgänglig för rullstolsburna. Fyrisbiografen har undersökt möjligheterna att anpassa entrén men i dagsläget är det tyvärr inte möjligt.

HJÄLP TILL
Vill du hjälpa till under frukostar? Eller vill vara med och arrangera nästa frukost eller andra lesbiska saker i Uppsala? Hör av dig till uppsala@lesbiskmakt.nu eller till Facebooksidan.

OM LESBISK FRUKOST
Lesbisk frukost finns på fler ställen i Sverige, och arrangeras genom Lesbisk Makt, som Lesbisk rum Uppsala är en del av. Frukosten är en mötesplats där lesbiskt får vara norm utan alkohol. En plats där vi t ex lyfter lesbiska förebilder, pratar om lesbiskhet och lyssnar på lesbisk musik tillsammans med andra som gillar lesbiskt!

ENGLISH:
Free cinema showing of Rebel Dykes at Fyrisbiografen. Write to our page on FB or uppsala@lesbiskmakt.nu if you wish to have a ticket and we will get it for you. Then show up at the latest 19:15 for us to gather and then find our spots in the theater. Welcome