Lesbisk litterär salong läser Röd Azalea

Datum: 
18 maj 2022
Tid: 
19:00-21:00
Plats/Lokal: 
Café Linné Hörnan
Stad: 
Uppsala

OM BOKEN OCH FÖRFATTAREN

Anchee Min föddes i Shanghai 1957. Vid sjutton års ålder skickades hon till ett arbetsläger där hon senare blev upptäckt av talangscouter och engagerad som filmskådespelerska vid Shanghais filmstudio. Skådespelerskan Joan Chen hjälpte henne att komma till USA 1984. 1990 tog hon en examen som ungefär motsvarar filosofie kandidatexamen vid Art Institute of Chicago. Hennes självbiografi, Röd Azalea, blev en av 1994 års mest betydande böcker i USA. Anchee Min är verksam som konstnär, fotograf och musiker och bor i Los Angeles tillsammans med sin dotter och make. Röd Azalea beskrivs som en uppriktig, rörande och övertygande memoarbok som dokumenterar författarens isolering och olagliga kärlek mot bakgrund av Kinas kulturrevolution.

 

Boken finns att låna på Stadsbiblioteket, att köpa på engelska och svenska samt som ljudbok på engelska hos Nextory om man föredrar att lyssna.

 

INFÖR TRÄFFEN

Inför träffen får du gärna fundera på frågor/intressanta saker som du kommer att tänka på när du läser boken så att vi kan diskutera dessa. Tanken är att tillsammans utforska lesbiskhet som tema. Sedan följer prestigelöst boksnack!

 

VAR?

Vi kommer att träffas på Café Linne Hörnan (OBS! Det är lätt att blanda ihop med Café Linné som ligger tvärs över gatan, men det är alltså på Hörnan vi träffas). Ramp för rullstol o. dyl. finns, vi vill göra våra evenemang så tillgängliga som möjligt, om du har några särskilda behov eller frågor angående tillgänglighet så är det bara att lämna ett meddelande.

 

Den som kommer först tar ett bord och lägger upp ett inlägg i eventet så hittar vi varandra. Om en inte hittar så håller någon av oss koll på Lesbiskt Rums inkorg, så skriv en rad till sidan!

 

FÖR VEM?

Alla som identifierar sig som lesbiska eller är intresserade av att göra lesbiskt är väldigt välkomna! (Du som identifierar dig som t. ex. queer eller bi är alltså såklart varmt välkommen).

 

BOKCIRKELN

Bokcirkeln arrangeras av Lesbiskt Rum Uppsala. Namnet Lesbisk Litterär Salong är en blinkning till de salonger som under 1900-talet hölls av lesbiska och var en plats för samtal och utbyte av tankar. Vi träffas ungefär var sjätte vecka och läser en bok på lesbiskt tema mellan gångerna. Nästkommande bok för cirkeln beslutas alltid i slutet av varje träff av deltagarna, men om du inte kan komma och vill föreslå en bok så är det bara att lämna ett förslag på sidan!