Lesbisk litterär salong läser En omaka flicka

Datum: 
18 september 2017
Tid: 
19 - 21
Plats/Lokal: 
Skriv ett mejl till lesbiskuppsala@gmail.com så skickar vi adressen
Stad: 

Den 18 september kör vi igång igen - tills dess läser vi den lesbiska pulp fiction klassikern En omaka flicka av Ann Bannon. Vi fikar, diskuterar boken och har det bra i största allmänhet.

OM BOKEN
När Laura kommer till universitetets elevhem är hon en blyg och tafatt flicka. Av någon anledning dras hon till den långa, vackra Beth, som genast ordnar så att de blir rumskompisar. Beth tycker om att retas med henne, och det dröjer inte länge innan de båda flickorna har dragits in i en egen värld. Men omkring dem spänns ett nät av andra kärleksintriger, och snart kommer någonting att vända upp och ner på den lugna tillvaron på campuset...

Ann Bannons kiosklitterära klassiker har satt queera hjärtan i brand sedan1957. "En omaka flicka" är den första boken i hennes kanoniska Beebo Brinker-serie. 

En omaka flicka är den första boken i den legendariska Beebo Brinker-serien, som skamsets inhandlats i kiosken runt hörnet, smugglats med på bussen förklädd i andra bokomslag och gömts under madrasserna av flator i decennier. 

Tips, köper du boken är den billigast från förlaget Lesbisk pocket själva. Just nu rea dessutom så den kostar bara 30 kr ;) http://lesbiskpocket.storedo.com/

INFÖR TRÄFFEN
Inför träffen får du gärna fundera på frågor/intressanta saker som du kommer att tänka på när du läser boken så att vi kan diskutera dessa. Tanken är att tillsammans utforska lesbiskhet som tema.

PLATS
För att få adressen till träffen maila uppsala@lesbiskmakt.nu eller skicka ett PM till Lesbiskt Rum Uppsala på facebook.

FÖR VEM?
Alla som identifierar sig som lesbiska eller är intresserade av att göra lesbiskt är väldigt välkomna! (Det betyder självklart att du som queer eller annat också är välkommen)

BOKCIRKELN
Bokcirkeln arrangeras av Lesbiskt rum Uppsala. Namnet Lesbisk Litterär Salong är en blinkning till de salonger som under 1900-talet hölls av lesbiska och var en plats för samtal och utbyte av tankar.
Vi träffas ungefär varannan månad och läser en bok på lesbiskt tema mellan gångerna.

TILLGÄNGLIGHET
Vi kommer vara i en lokal som är tillgänglig med rullstol

Vi arrangerar lesbisk frukost, bokcirkel, diskussionsklubb, filmkvällar och andra lesbiska aktiviteter i Uppsala.
Lägg till ny kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.