Lesbisk Diskussionskväll – Samtycke

Datum: 
24 november 2022
Tid: 
18:00-19:30
Plats/Lokal: 
Studion i Stadsbiblioteket Uppsala
Stad: 
Uppsala

I SAMARBETE MED BIBLIOTEK UPPSALA

Det är det lilla ord skiljer kärlek och sex från utnyttjande och övergrepp. Är vi sämre på att se och uppmärksamma ohälsosamma tendenser i våra egna och andras relationer när vi alla är kvinnor/inte cis-män? Finns det faktorer som påverkar samkönade relationer som skiljer mönster av övergrepp och samtyckeskränkningar från de inom heterorelationer? Hur skapas en samtyckeskultur? Det kräver sannolikt att vi kan hantera samtyckeskränkningar på olika nivåer, kan be om förlåtelse och förlåta. När och vad kan en förlåta?

OBS! Ämnet är samtycke och för oss är det otroligt viktigt att respektera dina gränser, om något är svårt för dig att prata om eller lyssna på så kommunicera det till oss.
Alternativt hänvisar vi dig till någon av våra andra träffar.

VAR
Vi håller till i Stadsbibliotekets lokal ”Studion” som du hittar till höger om informationsdisken när du just kommit in genom den stora entrén. Om det är svårt att hitta kan du skriva till oss på Facebook eller fråga personalen vid informationsdisken!

FÖR VEM
Lesbisk kan vara din identitet, eller så identifierar du dig som något annat men gillar att göra lesbiska saker ibland, eller så vill du göra lesbiskt i framtiden. Du som bi, pan, asexuell, queer etc alltså såklart varmt välkommen!

Diskussionskvällarna kräver ingen förberedelse eller anmälan och träffarna är helt fristående!

MER OM OSS
Lesbiskt rum Uppsala är en del av Lesbisk* Makt. Läs mer om vilka vi är på: https://lesbiskmakt.nu/

Som medlem i Lesbisk Makt kan du vara aktiv i att arrangera event och mötesplatser genom att gå med i en av lokalavdelningarna eller starta upp en ny lokalavdelning. Det går också bra att bara vilja delta på evenemang, eller helt enkelt bara vilja stödja föreningen genom ditt medlemskap. Medlemsavgiften är endast 20-100 kr/år, 1 kr/år för papperslösa.

*Alla som är lesbiska eller intresserade av lesbiskhet och som identifierar sig som kvinnor, icke-binära och/eller har transerferenhet får bli medlemmar och är välkomna till föreningens mötesplatser och aktiviteter.

Mer information hittas på bibliotekets hemsida: https://bibliotekuppsala.se/web/arena/events#/events/1e82fdf3-889c-4e51-...

Se även Facebook event: https://fb.me/e/5D86siTLZ