Lesbisk Diskussionskväll – Religion, tro och spiritualitet

Datum: 
27 oktober 2022
Tid: 
18:00-19:30
Plats/Lokal: 
Studion i Stadsbiblioteket Uppsala
Stad: 
Uppsala

I SAMARBETE MED BIBLIOTEK UPPSALA

Vilken relation har lesbiska till religion? Kämpar ni med att vara en del av en religion vars organiserade samfund dömer er kärlek som synd? Har samfunden börjat ändra sig, eller utövar du hellre din tro på egen hand eller i religiösa utbrytargrupper? Har du totaldumpat en tidigare tro eller din familjs tro och blivit ateist? Eller är du en naturdyrkare, glad hedning och anhängare av gudinnekulter? Finns det ett lesbiskt himmelrike? Kom och berätta!

VAR
Vi håller till i Stadsbibliotekets lokal ”Studion” som du hittar till höger om informationsdisken när du just kommit in genom den stora entrén. Om det är svårt att hitta kan du skriva till oss på Facebook eller fråga personalen vid informationsdisken!

FÖR VEM
Lesbisk kan vara din identitet, eller så identifierar du dig som något annat men gillar att göra lesbiska saker ibland, eller så vill du göra lesbiskt i framtiden. Du som bi, pan, asexuell, queer etc alltså såklart varmt välkommen!

Diskussionskvällarna kräver ingen förberedelse eller anmälan och träffarna är helt fristående!

MER OM OSS
Lesbiskt rum Uppsala är en del av Lesbisk* Makt. Läs mer om vilka vi är på: https://lesbiskmakt.nu/

Som medlem i Lesbisk Makt kan du vara aktiv i att arrangera event och mötesplatser genom att gå med i en av lokalavdelningarna eller starta upp en ny lokalavdelning. Det går också bra att bara vilja delta på evenemang, eller helt enkelt bara vilja stödja föreningen genom ditt medlemskap. Medlemsavgiften är endast 20-100 kr/år, 1 kr/år för papperslösa.

*Alla som är lesbiska eller intresserade av lesbiskhet och som identifierar sig som kvinnor, icke-binära och/eller har transerferenhet får bli medlemmar och är välkomna till föreningens mötesplatser och aktiviteter.

Mer information hittas på bibliotekets hemsida: https://bibliotekuppsala.se/web/arena/events#/events/d2c0e695-4f8c-4146-...

Se även Facebook event: https://fb.me/e/2DV0HK3At