Projektledare för projekt LM BIPOC - separatistiskt rum


Lesbisk Makt är en ideell medlemsförening. Föreningens syfte är att bredda förståelsen och innebörden av begreppet ”lesbisk”. Vi vill skapa, sprida och bevara lesbisk kultur och historia i hela landet genom att arrangera lesbiska mötesplatser, aktiviteter, evenemang och nätverk. Lesbisk Makts målgrupp är alla som är lesbiska eller intresserade av lesbiskhet och som identifierar sig som kvinnor, icke-binära och/eller har trans*erfarenhet.

Vi söker nu en projektledare för vårt nya projekt LM BIPOC - separatistiskt rum. Tjänsten är en ettårig projektanställning på 50 procent, med start 1 december 2021.

Projektets målgrupp utgörs av unga BIPOC (Black/Indigenous/People of Color) som är lesbiska och/eller intresserade av lesbiskhet och identifierar sig som kvinnor, icke-binära och/eller transpersoner.

Projektet handlar om att arrangera separatistiska digitala och fysiska mötesplatser och aktiviteter för målgruppen. Utöver dessa aktiviteter syftar projektet till att lyfta målgruppens intressen, behov och livsvillkor. 

Projektledaren skapar förutsättningar för målgruppen att själva organisera projektets verksamhet, i samverkan med föreningens lokalavdelningar.

Vi söker dig som brinner för queera sammanhang och inkluderande mötesplatser. Du har erfarenhet av att organisera aktiviteter för unga. Det är meriterande om du har erfarenhet av organisering för och med projektets målgrupp. Du delar och vill arbeta i enlighet med Lesbisk Makts uppdrag, värdegrund och definition av lesbiskhet.

Som ensam projektledare kommer du att arbeta självständigt men i nära samverkan med projektdeltagare, webbutvecklare och övriga verksamma på Lesbisk Makt, anställda som styrelse. Därför ser vi gärna att du har god initiativförmåga, samarbetsförmåga och kan överblicka processer. Du tar gärna egna initiativ och trivs med att strukturera ditt arbete på egen hand inom projektets givna ramar.

Som person tror vi att du är lyhörd, idérik, driven och engagerar målgruppen. Då du representerar föreningen utåt utgår vi från att du har ett inkluderade förhållningssätt, är bra på att bygga och behålla goda relationer inom och mellan verksamheter och nätverk. Du har även erfarenhet och/eller utbildning om hbtqia+, genus, normkritik, intersektionalitet och antirasism.

Det är meriterande om du har kunskap om BIPOC-communityt och rasifieringsprocesser. Det är även meriterande om du kan kommunicera på fler språk än svenska och engelska, har erfarenhet av ekonomiskt arbete såsom bokföring och budget, samt marknadsföring, annonsering och framtagande av enklare texter och grafiska material.

Krav:
- Du har kunskap och erfarenhet från hbtqia+-communityt
- Du har kunskap om strukturell rasism, hbtqia+, genus, normkritik, intersektionalitet
- Du har erfarenhet av att organisera aktiviteter/mötesplatser för unga
- Du har erfarenhet och/eller kunskap av organisering inom sociala rörelser
- Du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
- Du delar och arbetar i enlighet med vår värdegrund och har ett inkluderande förhållningssätt

Arbetsuppgifter:
- I samarbete med målgruppen planera, genomföra och utvärdera minst 10 fysiska och 12 digitala träffar. 
- I samarbete med målgruppen och webbutvecklare utveckla en digital plattform.
- Skapa och upprätthålla engagemang på den digitala plattformen.
- Sprida information om och främja målgruppens intressen på projektets och föreningens sociala medier.
- I samarbete med ordinarie personal sköta bokföring och slutredovisning. 
- Skriva slutrapport.

Arbetsplats och arbetstid:
Arbetet utgår från Göteborg, med viss möjlighet arbeta på distans. Projektets träffar arrangeras på flera olika orter runt om i landet, vilket innebär en del resor och övernattningar inom arbetet.

Anställda inom Lesbisk Makt har oreglerad arbetstid. Det innebär att du som arbetstagare har frihet att själv förlägga arbetstiden utifrån verksamhetens krav och behov. Arbetstid på kvällar och helger förekommer.

Information och ansökan:
Anställningen är tidsbegränsad på ett år. Arbetsplatsen har kollektivavtal, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. 

Ansök senast 3 oktober. Tillträde för tjänsten är 1 december 2021. Ansök genom svara på frågeformuläret och ladda upp CV här:

https://lesbiskmakt.nu/frageformular-lm-bipoc

Har du frågor om tjänsten, maila jobb@lesbiskmakt.nu

Vi ser fram emot din ansökan!