Kristaller och magiska stenar

Kristaller och magiska stenar

Kristaller och stenar är något som i århundraden använts av shamaner, spåpersoner, trollpersoner, medium men också vanligt folk som sett att de har olika former av krafter. De magiska stenarna finns i alla möjliga färger, former och hårdhet. Med alla möjliga former av krafter som kan vara kopplade till jaget och min egna personliga väg, till stenar som symboliserar omvärlden och andliga resor, vissa är healande och läkande medan andra hjälper dig att förstå universum.

Valet är enormt och kan vara svårt att göra, så jag har dragit ihop en liten lista med månadsstenar som kanske kan guida just DIG till din rätta sten. Se till att alltid välja sten utifrån känsla i kroppen, välj den du upplever känns rätt för just dig för att få bäst användning av den.

Januari- Granat

Chakra: Bas

Betydelse: Granat står för lust, styrka och mod och har en väldigt kärleksfull energi. Denna sten är perfekt för att stödja din passion, lust, vitalitet, sexualitet och vildhet. Symboliserar även hängivenhet och att stå fast förankrad i den fysiska verkligheten.

Februari- Ametist

Stjärntecken: Vattuman, Fiskarna Chakra: Hjässan

Används som skyddande amulett mot negativitet och stress, ametisten är en healande sten som är bra vid meditation och sägs hjälpa mot huvudvärk och sömnsvårigheter. Är djupt lugnande för tankar och känslor.

Mars- Akvamarin

Stjärntecken: Fiskarna Chakra: Hals

Hjälper dig att hitta kommunikationen mellan dig själv och omvärlden, akvamarinen öppnar upp för renhet i dina tankar och känslor och hjälper till att hitta en renhet, ett mod och klarhet i relationen till dig själv och din omvärld. Stödjer kreativitet, poesi och lekfullhet.

April- Bergkristall

Chakra: Alla

Kristallernas kristall, bergkristallen sägs vara en länk mellan de himmelska stjärnornas energi och våra själar. Bergkristallen står för en djupare harmoni, balans och synkronicitet och sägs kunna transformera energin till det dess bärare behöver. Den hjälper dig att komma i kontakt med universum och dig själv. Bergkristall är healande och har i många olika kulturer använts vid andliga och vetenskapliga syften.

Maj- Smaragd

Stjärntecken: Oxen, tvillingarna, väduren
Chakra: Hjärta

Är en sten som står för både harmoni och lycklig kärlek och klassas som en av de ädlaste stenarna. Smaragden hjälper dig att stimulera din intelligens och hjälper dig att fatta de rätta besluten som i svåra situationer är den enda möjliga beslutet.

Juni- Månsten

Chakra: Solar plexus, hjärta, navel

Står för femininitet, stödjer dig i att finna och absorbera den kosmiska mångfalden i ditt vardagliga liv. Månstenen hjälper oss att öppna upp de receptiva och återspeglande delarna i vårt psyke.

Juli- Rubin

Stjärntecken: Kräfta, lejonet, skorpion, skytten
Chakra: Bas

Står för den kraft och styrka som behövs för att hjälpa oss med mörkret inom oss, att lysa upp det och visa oss lycksalighetens väg. En rubin i plånboken sägs öka välfärden. Rubiner stödjer oss även i vår kreativitet och att förändra vår värld när det behövs.

Augusti- Peridot

Stjärntecken: Lejonet, jungfrun, skorpionen, skytten
Chakra: Hjärta, solar plexus

Peridot är en sten som ofta finns som mindre detaljer i smycken, men dess kraft är något som jag tror tilltalar de flesta. Peridoten är en sten som symboliserar kärlek och hjälper oss att följa kärlekens väg i våra liv. Den ger dig kraften att följa ditt hjärta och att förstå och acceptera även de minsta saker i relationer och förhållanden. Den stimulerar den personliga kraften och utvecklingen.

September- Iolit

Stjärntecken: Vågen, skytten, oxen
Chakra: Pannan

Ioliten är en sten som i många århundraden använts av shamaner för dess healande och läkande krafter, och stimulerar visioner. Om du behöver något som ger en hjälpande hand med att blicka inåt, visualisering och intuition är Ioliten en sten för dig.  Den kommer att stötta dig på din inre resa. Den kan användas vid olika typer av resor, som reinkarnationsresor, astrala resor och meditativa resor.

Oktober- Turmalin

Stjärntecken: Vågen
Chakra: Alla, beroende på färg

Turmalinen finns i alla möjliga olika färger och utseenden och är en sten som i många århundraden och vidt spritt över världen använts av schamaner, magiker och andra spåpersoner då den sägs skydda mot onda makter, förbannelser och onda krafter. Den används också som spåsten av vissa kulturer. Turmalinens förmågor till att attrahera mod, inspiration och självförtroende men också att balansera hjärnan är en annan del av dess användningsområden.

November- Citrin

Stjärntecken: Tvillingarna
Chakra: Solar plexus

Citrinen är en positiv sten och är förknippad med lycka, välfärd och sin renande energi. Citrin sägs kunna lindra depression, ångest och olycka med sin kraft. Denna glädjespridande sten har även en förmåga till att öka självförtroendet hos den som äger den, att öka självinsikten och förmågan att tro på sig själv.

Har du svårt att uttrycka dig och leka i sociala sammanhang? Då kanske en citrin som skyddsamulett är något för dig!

December- Topas

Stjärntecken: Skytten
Chakra: Hjässan, pannan, hals

Ännu en kärleksfull sten, topasen är känd för att kunna vända negativitet till kärlek, värme och tillit. Att hitta den sanna kärleken och framgång i alla dess bemärkelser. Topasens förmåga att bringa fram tillit hjälper den som bär denna att ha tillit till sig själv och lita på sin egna beslut, att se det stora hela och att tro på det gudomliga.

Fritidsledare, fab och fluffig. Kort som fan! Medlem i redaktionsgruppen.
Lägg till ny kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.