Författarsamtal med Nioosha Shams - Om det regnar i Ahvaz

Datum: 
26 november 2020
Tid: 
18.00-19.30
Plats/Lokal: 
Stadsbiblioteket, Mallas sal
Stad: 
Uppsala

För att vi ska kunna upprätthålla distans på eventet ber vi alla som ska komma att föranmäla sig här.

Vi välkomnar Nioosha Shams till Uppsala för ett samtal om hennes bok "Om det regnar i Ahvaz", en bok om Ava som går i trean på gymnasiet och har legat med varenda bicurious tjej i hela skolan. Hon tror inte på kärlek, hon tror på vännerna Mira och Hugo och på att de tre tillsammans bildar Sveriges Starkaste Trio. Hon tror på sin regndyrkande farsa, på att leva lyckligt för alltid. Ava tror inte på kärleken, inte förrän hon träffar Nadja: bomben, solen, skogsbranden - med det efterhängsna exet. Och då tror hon plötsligt på allt. Nioosha Shams romandebut handlar om den första kärlekens stora känslostorm och om att höra hemma.

Lesbiskt rum Uppsala planerar tillsammans med Lesbisk Makt och Stadsbiblioteket i Uppsala en samtalskväll i Mallas sal. Det är bra att ha läst boken inför träffen, för det kommer vara ett samtal mellan författaren och alla deltagare, liknande studiecirkel snarare än en scen med en moderator. 

För att låna boken, besök bibliotekets hemsida där den går att låna som bok och e-bok. Den finns också att köpa som bok eller e-bok. Om du har svårt att få tag på boken, hör av dig till oss så kan vi kolla på möjligheter att få en till dig! 

______________________________________
PRAKTISK INFORMATION
Vi följer såklart uppdateringen om de lokala restriktionerna och anpassar oss efter eventuella nya direktiv som kan komma. Men för nu har vi planerat för ett event som kan genomföras med social distans där biblioteket bland annat har begränsat antal i salen till 25 deltagare. 

OM FÖRFATTAREN
Nioosha Shams är utbildad på Biskops Arnös författarskola. Hon har varit aktiv som skribent på Politism och medverkar i antologin ”Vad som helst som är gemensamt”, en antologi med texter som belönats med Tensta konsthalls textpris. Nioosha Shams har också medverkat på Stockholms Internationella Poesifestival 2018.

MEDLEMSKAP (Krävs EJ för närvaro! Men läs gärna nedan för att se hur du kan stödja oss)
Medlemskapet ligger till grund för stadsbidrag för organisationen och möjliggör event som detta. Lesbiskt rum Uppsala är en del av Lesbisk Makt. Som medlem i Lesbisk Makt kan du vara aktiv i att arrangera event och mötesplatser genom att gå med i en av lokalgrupperna eller starta upp en ny lokalgrupp. Det går också bra att bara vilja besöka evenemang, eller helt enkelt bara vilja stödja föreningen genom ditt medlemskap. Se mer här.

VÄLKOMMEN
Det går bra att komma utan att känna någon annan. Hör av dig till oss på Facebooksidan Lesbiskt rum Uppsala eller via detta event om du vill att någon möter upp dig på vägen/är din vän under eventet eller har andra frågor.

TILLGÄNGLIGHET
Biblioteket är tillgänglighetsanpassat och huvudingången har tillgång till ramp och hiss. Mallas sal ligger på samma plan. Hörhjälpmedel finns tillgängligt i salen.

HJÄLP TILL
Vill du hjälpa till under våra event? Eller vill du vara med och arrangera nästa frukost eller andra lesbiska saker i Uppsala? Hör av dig till uppsala@lesbiskmakt.nu eller till Lesbiskt rum Uppsala på Facebook.

OM LESBISKT RUM UPPSALA
Lesbiskt rum Uppsala är en del av Lesbisk Makt. Våra event är en mötesplats där lesbiskt får vara norm utan alkohol. En plats där vi t ex lyfter lesbiska förebilder, pratar om lesbiskhet och läser lesbiskt tillsammans med andra som gillar lesbiskt.