Flat/queer Minifestival! 4augusti på Nomad

Datum: 
8 augusti 2022
Tid: 
18-23
Plats/Lokal: 
Nomad Swedish food and Bar
Stad: 
Stockholm

De är Stockholm pride och vi på Nomad vill såklart va med och delta men lite aktiviteter hos oss också!

Här kommer de en festival med livemusik från Lesbiska och queera akter!
100kr rekommenderat bidrag som går direkt till banden!

Rebecka Reinhart
Har inte indierocken varit död i femton år, tänker ni? Jovisst, men Rebecka Reinhard skiter i. Gitarrer och åter gitarrer väver fram dessa drömska, poppiga, skramliga låtar - ett soundtrack att både livskrisa, gråta och bli kär i fel person till, och kanske rätt person nån gång ibland.
Efter fyra år i London och lika många utgivna EP's blir detta den första spelningen för publik med nya bandet på hemmaplan. Med Katharina Grubmüller på bas och kör, Åsa Johnsen på telecaster och Stella Thors Berefelt bakom trummorna blir det en kväll i sann indie-anda - allt från slacker rock och country-riff till smäktande sadcore och shoegaze.

Yari Blue
Genom rymliga synthar, små organiska samplingar och den råa rösten visar sig Yari Blue både ömtålig och självsäker. Texterna är tydliga och hennes scennärvaro har beskrivits som intim och konstnärlig. Medier som BBC Radio 1Xtra, PSL och Dopest har alla uppmärksammat olika stadier av hennes musikaliska resa. I bagaget finns den egenproducerade EP:n TIDE och ett samarbete med Broder John. Nu tillbaka i hemstaden Stockholm för att sjunga för er för första gången på två år.

HEEDS
Med influenser från filmmusik och poesi skapar HEEDS ett helt nytt och utmanande sound. Från lätta akustiska sound till mer tunga trap influerade stycken utforskar Heeds både rädslan och längtan efter döden. Blue är bara början på ett långsiktigt musikprojekt.

DJ LESBISKA LIGAN
Och under hela kvällen kommer de att spelas lesbiska och queera låtfavoriter!
Av vår bokare och hennes flickvän!!

I restaurangen kommer de under hela veckan finnas konst av Hanna Böhm både att titta på och köpa!

Och vi hoppas på att få lite lesbisk poesi på scen!

Arrangemanget sker i samarbete med Amplified Stockholm

Hilma Kekkonen Orrell Bokare och arrangör på Nomad. Ansvarig för eventet