ELC OCH ILIS

ilis.jpg

Framsida av ILIS Newspaper från 1984. Bild på byggnad i Stockholm samt text som "German Lesbian fight fascism", "Indian Lesbian held captive by her family", "Report from ILIS meetings in Amsterdam" och "Information on Stockholm Conference".

I förra veckan var vi på European Lesbian Conference (ELC) i Wien där över 500 lesbiska från olika europeiska länder deltog. Det diskuterades frågor som ”Translesbophobia, lesbians organizing in East Europe and Central Asia, digital activism, lesbian aging, sexually and gender non-conforming refugees and asylum seekers in Europe, och mycket mycket mer.

ELC är den första större europeiska konferensen sen ILIS (International lesbian information service) mobiliserade sig 1980-1998 genom att sprida sina bulletiner och hålla konferenser runt om i Europa. 1984 huserade de i Stockholm, som vi ser på bilden. Litet finns dokumenterat om detta och vi är nyfikna på att höra mer. Var du där eller känner till någon som var där hör gärna av dig till oss! 

Bild för Lesbiskt Arkiv
Lesbiskt Arkiv
Lesbiskt arkiv samlar på bitar av den lesbiska historien, med målet att lägga ett pussel över lesbiskt liv, kamp och kärlek genom tiderna.

Relaterade artiklar

Chako Paul City

In the winter of 2009 freelance reporter Beata Brattström, accompanied by...

REGNBÅGSMAMMAS REKOMMENDATIONER #8

Hej Regnbågsmamman! Hur ska en göra när en inte kan dricka alkohol, orkar vara...

REGNBÅGSMAMMAS REKOMMENDATIONER #7

Hur bör en psykiskt skör och utmattad men i övrigt ganska kul och snäll person...