-DIGITALT EVENT- Lesbisk litterär salong läser The Priory of the Orange Tree

Datum: 
28 juni 2020
Tid: 
19:00
Plats/Lokal: 
Digitalt, länk kommer i mailen när det är dags
Stad: 
Uppsala

Uppsalas bokcirkel läser fantasy! Sedan ses vi online i ett dokument och diskuterar hur bra och hur queer den är. Anmäl dig så kommer mer info i mailen när det är dags. 

Den finns som ljudbok! Tips är att många ljudbokstjänster har en gratis prova-på-månad

OM BOKEN
THE PRIORY OF THE ORANGE TREE
Det utlovas äventyr av omvälvande, episka slag. Olika kontinenter har skapat olika versioner av skapelseberättelsen och nu närmar sig ödesdigra tider där drottningar och drakryttare måste ta reda på sanningen för att klara sig. Är det här den queera eskapism vi alla väntat på?

OM FÖRFATTAREN
SAMANTHA SHANNON är den bästsäljande författaren som är endast 28 år gammal men översatt till 26 språk.

INFÖR TRÄFFEN
Inför träffen får du gärna fundera på frågor/intressanta saker som du kommer att tänka på när du läser boken så att vi kan diskutera dessa. Tanken är att tillsammans utforska lesbiskhet som tema.

VAR?
Digitalt! Vi möts i ett dokument. De som anmält sig kommer få länken till sin mail när det är dags. Dokumentet kommer att innehålla några förberedda frågor, du kan berätta vad du tyckte under läsningen och samtidigt chatta med övriga deltagare. Tänk på att göra inläggen kronologiskt så det blir lättare för alla att hänga med. Låt oss göra det lite lättsamt och kul!

FÖR VEM?
Alla som identifierar sig som lesbiska eller är intresserade av att göra lesbiskt är väldigt välkomna! (Det betyder självklart att du som t ex queer eller bi är varmt välkommen).

BOKCIRKELN
Bokcirkeln arrangeras av Lesbiskt rum Uppsala. Namnet Lesbisk Litterär Salong är en blinkning till de salonger som under 1900-talet hölls av lesbiska och var en plats för samtal och utbyte av tankar.
Vi träffas ungefär var sjätte vecka och läser en bok på lesbiskt tema mellan gångerna.