Dejt med en Straight?!

Aaaah, våren 2015. Jag hade återvänt till Sverige i Februari efter att ha hoppat av min utbildning utomlands och nu satt jag och var redo att återetablera mig i den svenska dejtingvärlden. Jag hade varit en flitig användare av tinder ända sedan det populariserades här hemma 2014 och kände att jag var sugen på att testa lite nya grejer. Min typ när det har kommit till tjejer har alltid varit de som ser lite hårda ut, Shane från L-Word någon?

Men någon gång måste jag ha insett att mina drömmar om att bli fastbunden av en svart kayal-beroende Kate Moennig aldrig skulle falla in samt att byta nummer med Annie Lööf var nog en större trolighet. Jag went out of my comfort zone och bestämde mig för att våga swipa höger på… En tjej som var femme. Hon verkade rolig i sin beskrivning, hade cool stil och grym attityd, vad kan gå fel? Och alla som letar efter kvinnor på tinder vet att det går ungefär 3 swipes och så är det slut för dagen… Så, jag var inte kräsen.

De flesta kanske brukar vänta ett tag innan de ses med en tinderdejt men jag har ungefär lika långt tålamod som en potatis. Efter kanske någon kvart av skrivande körde jag bara:

 

“Åh, jag hade jättegärna velat ses för att gå ut och äta!”

“Va, vadå?”

“Du sa att du var hungrig och sugen på att gå ut?”

“Åh, javisst. Vi kan gå ut och äta tsm någon gång?”

“Ja, imorgon? Vid 1?”

 

Ungefär såhär lät det (klandra mig inte, detta hände för ett bra tag sedan!) och jag hade alltså spikat träff med denna tjejen klockan ett. Vi skulle ses på Gustav Adolfs Torg här i Malmö och hitta något schysst ställe att äta på så jag somnade och väntade på morgondagen.

 

13.30

 

Hon skriver att hon är på bussen och jag sitter och börjar frysa. En halvtimme sen!? UGH?!

 

13.45..

 

13.59……

 

“Hej!”

 

Jag reser på mig för att krama henne. Hon har tjocka glasögon, plattat hår och fint leende. När vi går ner från gustav möter vi några vänner till både mig och henne som står utanför södertull och ska försöka bli sålda någonting av värvare. Min vän frågar mig vad jag gör ute på stan och jag hintar lite snyggt att jag är på dejt med den tjejen som står en bit bort.

Vi går vidare och pratar lite, jag får reda på att hon är från ungern (om jag minns rätt) och vi bondar över ajvar och högljudda blattemammor, stämningen är en lämpligt blandning av bekväm och pinsam för en första dejt.

Tillslut hamnar vi på en buffe med blandad östasiatiska rätter inne på triangelns köpcentrum och konversationen leder in på våra typer eller någonting.

Jag märker långsamt att hon bara pratar om män… Okokok, hon kanske aldrig haft något seriöst med en icke-man, tänker jag. Sen tror jag att jag frågar något i stil med detta:

 

“Ah, ok. Men vet dina föräldrar att du gillar tjejer?”

“Det gör jag inte.”

 

 

W… What… Whatthefakk. What the actual faking fakk????

 

“... Jaha, men vad gör du här då?”

“Ja, du frågade om jag ville träffas och äta och det ville jag så nu är vi här!”

 

Alltså.

ALLTSÅ.

Hade min gaydar försvunnit helt och hållet medan jag var utomlands? Var lgbtqi-människor annorlunda än i Sverige och nu hade min palett vant sig vid annat? Jag kunde inte rationalisera det. I mitt huvud var jag ungefär Barney från himym och denna typen av nedslag var helt främmande.

 

“Men. Jaha? Varför matchade du med mig från första början?”

“Jag hade bara tråkigt och tänkte kolla på tjejsidan bara!”

 

Tjejsidan.

 

Mmmmohmygod. Ok. Jaja, whatever. Felköning var vardagsmat och jag hade inte kommit ut som ickebinär så det var inte helt hennes fel.

Dejten blev mer avslappnad efter det. Tror att förväntningarna hos mig försvann och tillslut hade jag bara en riktigt trevlig dag med denna tjejen och båda går åt varsitt håll med leenden på läpparna.

Någon dag senare är det helg och jag har matchat med en annan tjej, denna gången en jättesöt student i Köpenhamn som erbjöd sig att visa runt mig i köttbyn där de skulle ha underbar mat. Vi hade bondat över pugs, öl och pizza. Jag går till tågstationen, köper biljett och sätter mig i en fyrsits. Efter några minuter in på tumblr-feeden ser jag i ögonvrån hur någon sätter sig precis framför mig… Gissa vem?

 

Kate Moennig.

 

Nä, I wish.

Det var den straighta tjejen från dagen innan!

 

“Nämen! Hej!”

“Hej! Vart är du påväg?”

“Jag ska till Köpenhamn, ska på dejt sörru, haha.”

“Åh, du är igång du.”

 

Vad. Fan. Skulle det betyda? Ja, klart jag är i farten? 1000 km/h, this queer needs some lovin and they weren’t gonna get some from your straight ass.

Hon går av på Hyllie och jag fortsätter mot Kph H. Jag har en helt ok kväll med studenten men önskar innerligt att mer alkohol hade varit inblandat eftersom det var en helg och jag var i Köpenhamn. Liksom. Komigen? Ja, jag vet att jag är fast i alkoholnormen. Döm mig inte.

Jag och studenten hörs inte mer. Vi är kompisar på facebook i skrivande stund och gillar varandras saker då och då, men hon har flyttat tillbaka till Californien och så var saken klar helt enkelt.

 

Men. Ibland tänker jag tillbaka på den straighta tjejen. Var matchningen verkligen bara för att hon hade det tråkigt? Var hon verkligen straight? Varför gå så långt som att träffa en uppenbar lgbtqia-individ som mig själv utan att först berätta om hennes avsikter? En disclaimer liksom?

 

Jag fick åtminstone i mig god mat, det är huvudsaken, kompisar. Och händelsen stör mig inte på ett negativt sätt, det är mer en rolig anektod. The time I got bamboozled by a straight.

Men... Har ni varit med om något liknande? Något som kanske slutade lite sämre eller bättre? Jag vill veta!

 

I framtiden kommer mina inlägg alltid att läggas upp klockan 10.00 på Onsdagar, boka in det i schemat!

 

Stay Qool, stay Queer,

Nico OUT!


 

Gina - Skrattar högst, bäst och vackrast
Lägg till ny kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.