Århundradenas fest

ahf_849.jpg

Bild på affisch till festen Århundradenas fest. Illustration på rotvälta i skog med texten Århundradenas fest på. Illustration av Anna Giertz och Hanna Gustavsson.

I somras gjorde Lesbisk Makt tillsammans med The Unstraight Museum och Scensverige en dundrande trädgårdsfest och minifestival där artister som Sara Parkman, Yolanda Aurora Bohm, Timimie Märak, Jan Hammarlund och Vilda Kvist framför musik, poesi och berättelser ur Sveriges historia (1600-1900-tal). Kvalitetsteatern stod för laddad högläsning av homoerotiska pärlor ur litteraturhistorien och Lesbisk Odyssé gjorde en hemlig lesbisk ritual. Festen började med workshop och fri dans av queerpolska som hölls av riksspelmannen Ellinor Fritz och danspedagogen Juulia Mielonen. Clara Gustavsson var vår och guide på vår resa genom tiden.

Inför högläsningen som Kvalitetsteatern gjorde i skuggan under träden tog vi hjälp av den litterära vitituosen Sebastian Lönnlöv för att hitta rätt i litteraturhistorien. Sebastian är författare, bibliotekarie, skribent och driver bloggen Tekoppens Tankar, en guldgruva för dig som älskar HBTQI-litteratur. Läs mer om Sebastians boktips inför festen över HBTQ-erotik-klassiker här. >>>

Vi är så glada över alla fantastiska deltagare, både artister och gäster och alla vi som tillsammans gjorde denna fina sommardag till något alseles extra magiskt! Tack <3
 

Medverkande artister:

Yolanda Aurora Bohm

Sara Parkman

Timimie Märak

Jan Hammarlund

Clara Gustavsson

Vilda Kvist

Juulia Mielonen

Ellinor Fritz

Jenny Salomonsen

Eddie Mio Larsson

Robin N Spegel 

Johanna Essie Sjögren

Lesbisk Odyssé med Elfrida Bergman och Sara Lindquist

Lesbisk Frukost Stockholm

 

Bild för Lesbiskt Arkiv
Lesbiskt Arkiv
Lesbiskt arkiv samlar på bitar av den lesbiska historien, med målet att lägga ett pussel över lesbiskt liv, kamp och kärlek genom tiderna.

Relaterade artiklar

REGNBÅGSMAMMAS REKOMMENDATIONER #8

Hej Regnbågsmamman! Hur ska en göra när en inte kan dricka alkohol, orkar vara...

Dyke-pepp och dyke-depp.

ÄNTLIGEN! Räddningen är här! Bakom första luckan i vår lesbiska julkalender...

Smuk og dejlig

Poporock-hiten från 1975 som snart spred sig över landsgränserna inom en...