Homo Aloneo, Umeå 28 feb!

Datum: 
28 februari 2018
Plats/Lokal: 
Skolgatan58D, Umeå

Homo Aloneo på Restaurang Balder!
(Insläpp 19.00, showstart 20.00)

Homo Aloneo
Om att imitera sälar på scen, vakna i gryningen och undra vad en gör med sitt liv. Och när hon ska sluta bry sig om vad alla andra tycker och tänker?

Sen hon var liten har komikern Pernilla Hammargren kämpat med sin sociala ångest, tvångstankar och ensamhet. Framförallt kämpat med att försöka dölja det. I hennes andra soloshow skojar hon om oron som ger hennes liv en ständig skräckfilmskänsla.

Showen handlar också om Pernillas ensamhet som ung, då det kändes som att vara fast i en lesbisk version av filmen “Brokeback Mountain” (minus häst och motskådespelare). Och livet nu, fullt av känslan att vara ensam med ensamheten, när en sitter själv framför Kunskapskanalen en barnfri fredagskväll och Instagramflödet scrollar förbi fullt av öl-mat-kompis-familje-bilder. Allt medan tvångstankarna gör en påmind om annalkande katastrofer – så länge hon inte upprätthåller världsordningen genom att kolla spisplattorna minst 20 gånger.

Personligt och skruvat med ett och annat sidospår om bl.a. patriarkatets sammanbrott och kanske t.o.m. allsång med Céline Dions ”All by myself”.

Pernilla Hammargren är komiker och driver den feministiska humorklubben Stand Up Yours (tillsammans med Shanthi Rydwall Menon och Therese Sandin).
Homo Aloneo är Pernillas andra soloshow, den har tidigare spelats på Malmöfestivalen, Lund Comedy Festival, Stockholm Fringe Festival, PSB (Sthlm) och på Scalateatern (Sthlm).

Detta event är automatiskt hämtat från Facebook. Länk till eventet: http://facebook.com/396333580802454

Lägg till ny kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.