Homo Aloneo på PSB!

Datum: 
26 november 2017
Plats/Lokal: 
Skånegatan 80, SE-116 37 Stockholm, Sverige

Homo Aloneo- humor för de oroliga at heart

En standupshow om social ångest, ensamhet, och tvångstankar!

Om att imitera sälar på scen, vakna i gryningen och undra vad en gör med sitt liv. Och när hon ska sluta bry sig om vad alla andra tycker och tänker?

Sen hon var liten har komikern Pernilla Hammargren kämpat med sin sociala ångest, tvångstankar och ensamhet. Framförallt kämpat med att försöka dölja det. I hennes andra soloshow, som snart har Stockholmspremiär, skojar hon om oron som ger hennes liv en ständig skräckfilmskänsla.

Showen handlar också om Pernillas ensamhet som ung, då det kändes som att vara fast i en lesbisk version av filmen “Brokeback Mountain” (minus häst och motskådespelare). Och livet nu, fullt av känslan att vara ensam med ensamheten, när en sitter själv framför Kunskapskanalen en barnfri fredagskväll och Instagramflödet scrollar förbi fullt av öl-mat-kompis-familje-bilder. Allt medan tvångstankarna gör en påmind om annalkande katastrofer – så länge hon inte upprätthåller världsordningen genom att kolla spisplattorna minst 20 gånger.

Personligt och skruvat med ett och annat sidospår om bl.a. patriarkatets sammanbrott och kanske t.o.m. allsång med Céline Dions ”All by myself”.

MC: THERESE SANDIN.
Supportkomiker: MOA SVAN.

(insläpp 18.30)

Pernilla Hammargren är komiker och driver den feministiska humorklubben Stand Up Yours (tillsammans med Shanthi Rydwall Menon och Therese Sandin).
Var tidigare skådespelare i Teater Salieri och började med standup 2006. Har gjort standupshowen; Dykes on Sparkbikes, med vilken hon gästat flera pridefestivalen och Women in Comedy -festivalen i England.

-MED STÖD FRÅN STOCKHOLM STAD-

Detta event är automatiskt hämtat från Facebook. Länk till eventet: http://facebook.com/361894314256793

Lägg till ny kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.