Queer fäbodag

Datum: 
27 juli 2017
Plats/Lokal: 
Nyfiket - kafé på Rättviks Gammelgård
Stad: 

Hej alla queers och varm välkomna till en dag på Rättviks Gammelgård!

Mycket är fortfarande inte spikat och mer info kommer komma, men save the date för detta vill du inte missa! I samarbete mellan Nyfiket och Lesbisk Makt bjuder vi in till en queer dag på Rättviks gammelgård, och dyker ner i lesbiskhet på fäbodvallen och att vara hbtq-person på landsbygden.

På morgonen blir det Lesbisk Frukost som är separatistisk för lesbiska (enligt Lesbisk Makts definition: lesbiskt kan vara din identitet, eller så identifierar du dig som något annat men gillar att göra lesbiska saker ibland, eller så vill du göra lesbiskt i framtiden.)

Runt kl 13 drar vi igång med workshop i queer träslöjd med två queera träslöjdslärare. Det är bara att droppa in på den och lära dig teknikerna för att tälja och skapa tillsammans med andra, precis som de gjorde förr i fäbodarna. Det kommer även finnas material och inspiration för att syssla med korsstygnsbroderier. Den kommer pågå under hela eftermiddagen, med paus för poesiframträdande.

Runt kl 14 kommer poeten Lo Lindström uppträda med poesi som river fram en debatt om Norra Sveriges upprättelse. Los klara röst för en talan om förhållandena i Västerbotten, en pågående centralisering och känslorna kring bygden. En gräsrotsaktivist med skarp tunga och varm hand om din rygg. Låt dig kastas mellan hens brandtal, illmariga humor, sorg, och gå där ifrån med ny ork.

Sen avslutas dagen kl 16 med en konsert med Sara Parkman & Samantha Ohlander som med sin feministiska och anti-nationalistiska folkmusik som lyfter kvinnorna som levde ihop och skapade tillsammans på fäbodvallarna.

Sara & Samantha
Läs mer om själva konserten här. Separat biljett behövs för själva konserten, går även att förköpa det där billigare än vad det kostar i dörren.
https://billetto.se/e/sara-samantha-biljetter-195397

Var?
Vi är på Rättviks Gammelgård, som ligger 20 minuters promenad från Rättviks centrum och tåg/busstation. Det finns även en buss som stannar strax utanför som går några gånger per dag.

Detta event är automatiskt hämtat från Facebook. Länk till eventet: http://facebook.com/202671360241172

Lägg till ny kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.