Lesbisk frukost/brunch & queer dramatik

Datum: 
3 augusti 2017
Plats/Lokal: 
Kulturhuset Stadsteatern
Stad: 

Under Stolt scenkonst på Sthlm Pride bjuder Lesbisk Makt och Scensverige in till Lesbisk frukost/brunch med scenkonst-tema! Gäster är olika grupper, scenkonstnärer, skådespelare, dramatiker och regissörer m.fl som kommer visa och läsa utdrag från aktuella lesbiska och queera scenkonstverk!

Torsdag 3 augusti
12-13.45
Kulturhuset Stadsteatern/Plattanscenen (till höger om infodisken på Kulturhusets bottenplan)

Vegansk frukost/brunch för självkostnadspris finns att köpa på plats! Ta med cash. Attenda om du kommer så kan vi beräkna antal frukostar. Kommentera om du vill ha glutenfria alternativ.

GÄSTER:

EDDIE MIO LARSON
Eddie Mio Larson gästar frukosten med ett nyskrivet ljudverk (work in progress) som blivit till under den feministiska skrivarkursen Your silence will not protect you på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. Eddie är en del av den queerfeministiska frigruppen Kvalitetsteatern i höst aktuell med ett residens på Gävle Folkteater; “Får jag se på dina trosor?” samt gästspel på Unga Klara i Stockholm med den transterapipolitiska chakraritualen “Snoppen blöder” av och med Tvillingskapet som gjorts i samarbete med Transmilitanta Brigaden och koreografen Paloma Madrid.
http://kvalitetsteatern.se/mannen/tvillingskapet/

DEN GODA, DEN ONDA, DEN SNYGGA
En lesbisk western-fars av Robin N Spegel; En hederlig sheriff och hennes unga fru försöker bekosta sina IVF-behandlingar genom att sälja lesbiska elixir. Deras första kund är Hollywoodstjärnan Gayle, som i hemlighet lever ett dubbelliv som feministisk lönnmördare. Gayle planerar nu att störta den onda ledaren Pumpkin, men för att göra det måste hon ha Sheriffens hjälp. Läses av: Sonia Haga,Paula Sundberg och Tiril Wishman Eeg-Henriksen.

PARVELN
Malin Hellkvist Selléns »Parveln«är en föreställning om litteraturkritikern, essäisten och översättaren Klara Johanson (1875 – 1948). Urpremiär den 15 september 2017 på Fri Scen Kulturhuset Stadsteatern.

K.J., som hen själv föredrog, skrev för bland annat »Tidevarvet«, en av kvinnorörelsens tidskrifter och var nära vän med flera av sin tids tongivande kvinnor som stred för fred och frigörelse. Några av dem hade hen också kärleksrelationer med. Mer om Parveln: http://www.malinhellkvistsellen.se/verk/parveln/

NAKNA SOM FOSTER OCH GUDAR
En nyskriven pjäs om Karin Boye och Margot Hanel av scenkonstduon H! ART: regissören Helena Sandström Cruz och dramatikern Isabel Cruz Liljegren.

1941 hittades den kända poeten Karin Boye död i Alingsås. Hon hade tagit sitt eget liv. Hennes självmord är en av de mest kända tragedierna i kulturhistorien, men vad många än idag inte känner till är den sörjande som hon lämnade efter sig.

Karin och Margot levde tillsammans i en tid då homosexualitet var olagligt. Anti-semitismen var utbredd, även här i Sverige, och nazismens framväxt i Tyskland kulminerade i ett världskrig. Idag ser vi åter hur fascistiska krafter växer sig i starka i Europa, och hur nya flyktingströmmar möts av krav på stängda gränser. https://hiart.se/aktuelltnews/

OSKAR STERNULF
Musikalartisten, skådespelaren och dramatikern Oskar Sternulf driver företaget Sternulfs Nöje och kom 2016 ut med sin HBTQ-monolog ”Komma ut”. Nu gästar han frukosten med ett utdrag ur "Imse Vimse Spindel";
Jens kommer hem till sin mamma Anita efter många år utan någon som helst kontakt. Två trasiga själar möts och med en gång kastas de tillbaka till en tid när allt handlade om hat, svek och förnekelse. Ett relationsdrama, som tar upp det tabubelagda ämnet incest. Text ur pjäsen framförs av Åsa-Lena Hjelm och Oskar Sternulf.

Mer om Oskar: http://sternulf.se/index.html

Fler gäster kan tillkomma!

OM LESBISK FRUKOST
Lesbisk frukost finns på flera orter runtom i Sverige och är en del av den nationella rörelsen Lesbisk Makt. Lesbisk frukost finns för att synliggöra och peppa lesbiskheten genom att vara en lesbisk mötesplats. Du behöver inte se dig själv varken som lesbisk eller som kvinna för att komma – huvudsaken är att du trivs med det lesbiska hänget!

Detta event är automatiskt hämtat från Facebook. Länk till eventet: http://facebook.com/1984275448522277

Kommentarer

Hej! Jag och min partner har inte facebook men vill komma imorrn på brunchen. Finns plats? Hittade ingen mailadress så försöker här :)
Lägg till ny kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.