Vi söker en föreningssamordnare!

Projektet ”A Lesbian Guide to Everything” söker en ny medarbetare på 75% från och med 1 september. Tjänsten innebär att sköta kommunikationen utåt via våra sociala medier och den inre genom att samordna och utveckla kontakten mellan lokala arrangörsgrupper, styrelse och projekt. Anställningen är för nuvarande inom projektet men med förhoppning att den ska kunna fortsätta inom föreningen efter årsskiftet.

Föreningssamordnares arbetsuppgifter:

 • Samordna och utveckla kontakten och kommunikationen med de lokala frukostgrupper, andra arrangörer, styrelsen och projekten inom Lesbisk Makt.
 • Sköta kommunikationen utåt så som att ansvara för hemsida, infomail och tillsammans med de andra anställda hantera Lesbisk Makts sociala medier.
 • Sköta projektets ekonomi genom att göra bokföringen, löpande uppföljning av budgeten samt betala fakturor.
 • Bistå övriga anställda och förtroendevalda inom organisationen i övrigt löpande arbete så som att vara behjälplig till redaktionsgruppen och de lesbiska frukostarna.

För att arbeta som föreningssamordnare ska du:

Vara självgående
Då du arbetar i en liten arbetsgrupp som är geografiskt utspridd är det viktigt att du kan arbeta självgående och ansvara för ditt arbetsområde. Det innebär att du ska kunna ta egna initiativ samt organisera, planera och genomföra dina arbetsuppgifter på egen hand.

Ha prioriteringsförmåga
I arbetet kommer du arbeta med en mängd olika saker samtidigt och ibland under tidspress. Därför är det viktigt att du har förmåga att kunna prioritera mellan arbetsuppgifterna.

Dela Lesbisk Makts förhållningssätt
Eftersom du kommer att arbeta inom en idéburen organisation ska du kunna ställa dig bakom de förhållningssätt som är viktigt för organisationen.
Förhållningssätten hittar du här

Vara bekväm med att prata och skriva på svenska
I och med att många av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera på svenska i text och tal ska du vara bekväm med att använda svenska som arbetsspråk.  

Kunna skapa intresse och engagemang för Lesbisk Makt i sociala medier
Då en stor del av verksamheten är digital och vi riktar oss till en målgrupp över hela landet ska du med text och bild kunna väcka ett intresse för Lesbisk Makt och våra aktiviteter.

Kunna använda dig av enkla bildhanteringsprogram
I och med att arbetet är till stor del digitalt ska du kunna ta fram enklare bilder till sociala medier och hemsida.

Kunna arbeta helger och kvällar
Då du kommer arbeta med ideellt engagerade personer förekommer ett visst arbete på kvällar och helger ett fåtal gånger per halvår. Arbetet på kvällar och helger kommer vara planerat i förväg.

Det är meriterande om du:

 • Har kunskap om och erfarenhet av ekonomihantering i ett projekt och i en ideell förening då arbetet innebär bland annat budgetplanering och projektredovisning.

 • Har kunskap om och erfarenhet av att verka inom ideell sektor antingen som ideellt engagerad eller anställd då du kommer arbeta inom och för en ideell förening.

 • Har kunskap om och erfarenhet av att skriva projektansökningar och projektredovisningar för att kunna stötta en ideell styrelse i detta arbete.

 • Har en fördjupad förståelse för och kunskap om hbtqpersoners liv då det kommer underlätta i arbetet med att kommunicera med målgruppen.

Anställningsvillkor

Lön: Fast lön, vi tillämpar likalönsprincip. Heltidslön är 29 500kr.
Omfattning: 75%
Anställningsform: Tidsbegränsad till 31 december, eventuellt förlängning
Tillträde: 1 september eller enligt överenskommelse
Arbetsplats: Enligt överenskommelse med cirka en månads uppstartsperiod i Göteborg
Kontaktperson gällande frågor om tjänsten eller rekryteringen: Andrea Thibault, andrea@lesbiskmakt.nu 070-7494 763

Om rekryteringsprocessen

Vi arbetar med en icke-diskriminerande och kompetensbaserad rekryteringsmetod. Vi tar därmed inte emot ansökningar per epost och kommer inte att läsa CV eller personligt brev.

 • Rekryteringsprocessen kommer inledningsvis bestå av du fyller i ett frågeformulär och skickar in ett arbetsprov.

 • Besked om du gått vidare efter frågeformuläret och arbetsprovet ges i v.31.

 • Du som går vidare från frågeformuläret och arbetsprovet kommer till en intervju. Intervjuer sker v.33.

▶▶▶ ANSÖKAN SKER SENAST 30 JULI HÄR! ◀◀◀

 

Om projektet ”A Lesbian Guide to Everything”
Projektet ”A Lesbian Guide to Everything” drivs med stöd från Allmänna arvsfonden januari 2015 till januari 2018. Projektets syfte är att skapa en stark lesbisk folkrörelse runt om i Sverige. Det är det första rikstäckande projektet i sitt slag, som har ett specifikt lesbiskt fokus. Folkrörelsen byggs upp av de unga arrangörerna, stärks genom regelbundna lokala och nationella möten och ramas in av ett arkiv, med en lesbisk historieskrivning som erbjuder nya perspektiv på att vara ung och lesbisk idag.

Admin
Lägg till ny kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.