Sök till vår redaktionsgrupp!

Vill du utvecklas inom skrivande, fotograferande, illustrerande, poddande eller kanske vloggande? Nu öppnar Lesbisk Makt upp för höstens ansökan till redaktionsgruppen! Ta chansen att tillsammans med andra lesbiskt intresserade få lära dig mer om olika medier genom workshops samtidigt som du får träffa andra lesbiskt intresserade!

Slutat läsa för det låter dyrt att vara med?
Oroa dig inte! Vi bjuder på resa och mat. Samt fixar med boende vid behov.

Vad är en redaktionsgrupp?

Lesbisk Makts redaktionsgrupp är teamet som tar fram ”säsongens tema” och sedan fyller det med roligt, svårt, snyggt, smart, sorgligt eller oväntat innehåll. Materialet publiceras sen på hemsidan, Facebook och Instagram. Hittills har redaktionsgruppen bland annat haft “Landsbygd”, “Vänskap”, ”Sci-fi”, ”Arbete” och ”Magi” som tema.

Vad ska jag göra?

Din roll i redaktionsgruppen kommer vara allt från att spåna fram teman till att fylla temat med ett innehåll utifrån det du är intresserad av! Du behöver inte ha några förkunskaper utan kommer tillsammans med de andra i redaktionsgruppen att få delta i workshops i att podda, illustrera, intervjua, fota, göra serier, skriva och vlogga. Vi arbetar helt enkelt tillsammans och hjälps åt för att jobba fram materialet även om det sker i grupp eller individuellt. Självklart får du även handledning! Det viktigaste är att du vill vara med och är pepp på att jobba och utvecklas i just Lesbisk Makts redaktionsgrupp!

Hur kommer det gå till?

Utöver Lesbisk Makts redaktörer kommer redaktionsgruppen bestå av cirka 10 personer från olika delar av Sverige. Vi kommer att ha tre träffar då vi ses under ett par dagar för workshops, arbete och inspiration. På redaktionsträffarna kommer du bland annat att få möta personer som arbetar med och är grymma på exempelvis att podda, skriva, rita, intervjua och fota! Då vi bor långt ifrån varandra kommer vi främst arbeta digitalt på distans mellan träffarna och hålla kontakten på nätet.

När vi har beslutat ett tema för säsongen kommer du få välja vad du vill göra utifrån ditt intresseområde. Du har sedan ett par veckor på dig att ta fram ditt material innan du lämnar in det till redaktörerna. Under tema-veckan kommer ditt material att publiceras på Lesbisk Makts kanaler, vilket i sin tur kommer att inspirera andra!

Går det bra att vara anonym?

Självfallet går det bra att vara anonym! Under träffarna är vi noga med att den som inte vill ska hamna på bild eller liknande. Vid publiceringen av redaktionsmaterialet kan den som vill även ha ett ballt alias om det känns olustigt med det egna namnet.

Du som söker ska:

▲ Ha ett stort intresse för att berätta något och utvecklas inom det! Hur det tar form kan du få prova på under Lesbiskt Makts vingar. Kanske är det att skriva, göra serier, radio, podda, vlogga, illustrera eller fota? Det viktiga är att du verkligen vill berätta!

▲ Kunna komma på våra träffar:

  • den 14-15 oktober i Göteborg
  • den 2-3 november i Stockholm (under höstlovet)
  • den 25-26 november i Stockholm

▲ Kunna hålla redaktionsgruppens deadlines. Det innebär att du ska kunna leverera det material vi kommit överens om att du ska göra utifrån det aktuella temat, på utsatt tid.

▲ Kunna vara med på individuella digitala avstämningar 1- 2 gånger i månaden.

▲ Ha tid för att vara med på de två teman som kommer ut under säsongen. Det kommer utöver redaktionsträffarna innebära cirka 5-10 timmar i månaden då du arbetar självständigt hemma och är med på digitala möten online.

▲ Ställa dig bakom Lesbisk Makts förhållningssätt (Du hittar dem här!)

Du kommer få:

▲ Kunskap och möjlighet att testa på olika metoder som att podda, skriva, rita, fota.

▲ Jobba med ditt intresse utifrån ett perspektiv som tycker att lesbiskhet är självklar tillsammans med andra likasinnade.

▲ Kunskap om, och erfarenhet av att jobba med media.

▲ Kontakter inom medievärlden.

▲ Inspiration och kunskap från gästföreläsare och yrkesverksamma personer inom medievärlden.

▲ Ekonomisk ersättning (999 kr för att ta fram material till två stycken teman).

SÖK SENAST 1 OKTOBER PÅ DENNA LÄNK!

Vi behandlar sökande löpande så skicka in din ansökan redan idag! Du får svar senast tisdag 3 oktober om du fått en plats eller inte!

Sök nu och lycka till!

Admin
Lägg till ny kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.