PLAKAT OCH BANDEROLLVERKSTAD med Stitch City Rollers, Lesbisk Syjunta med hemlisar, Poesifika, Blanka/Våga Måla, RFSL Newcomers, Textival, queer*bygd, Borås Konstmuseum, Slöjd i Väst, KulturUngdom

Datum: 
2 juli 2016
Tid: 
16.00-17.30 + i paraden 18.00-20.00
Plats/Lokal: 
Stora Torget
Stad: 

PLAKAT OCH BANDEROLLVERKSTAD

Stitch City Rollers, Lesbisk Syjunta med hemlisar, Poesifika, Blanka/Våga Måla, RFSL Newcomers, Textival, queer*bygd, Borås Konstmuseum, Slöjd i Väst, KulturUngdom

 

Vi avslutar dagarna på Stora Torget och inleder lördagskvällen med en massiv plakat- och banderollverkstad tillsammans med Blanka och deras normkritiska målarbok, RFSL Newcomers, KulturUngdom, Lesbisk Syjunta med Hemlisar, den lesbiska läsecirkeln och Stitch City Rollers.

 

Kom och ta del av materialet som finns på plats, eller ta med er eget valfritt material till plakat och banderoller i tyg, papp eller trä. Klockan 17.30 rör vi oss gemensamt med våra banderoller och plakat mot Paradstarten på Bergslenagatan.

 

Dessa block till paraden förbereder vi:

Blanka/Våga Måla – normkritiska målarboksark i storformat som målats och pyntats under veckan.

RFSL Newcomers – marching for those who can't, med blick mot internationellt och intersektionellt hbtqia-arbete.

KulturUngdom – Ramaskri, inramade verk om verättelser och bilder med fokus på civilkurage och modigheter.

Lesbisk Syjunta och Hemlisar – Under festivalen har ett gemensamt konstverk skapats. Här finns en kombination av text och textil, där olika hemligheter göms eller görs synliga.

Poesifika! bjuder på poetiska citat som tänker sätta en historisk och ordligt smäktande touch på paraden. Karin Boye är i centrum.

Queerpoetisk vandring – fångar upp valda bilder och textrader från stadsvandringar med en queerpoetisk blick.

Queer*bygd – med blicken på queera liv utanför storstan: hela landet ska queera!

Stitch City Rollers preppar med broderi och rullskridskor, plockar upp estetik och form inspirerad av roller derby och ger möjligen chansen att delta i paraden på hjul.

Lördag 2 juli 16.00-17.30

Programpunkten arrangeras i samarbete med KulturUngdom, Borås Konstmuseum och Slöjd i Väst och är en del av Borås Pride. Det arrangeras i konstnärsgruppen Myckets Luftslott där också många andra programpunkter tar plats under veckan. Se mer i programmet för Borås Pride.

Lägg till ny kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras.