Lesbiskt mini-läger för unga i landsbygder!

Datum: 
19 augusti 2022 till 21 augusti 2022
Tid: 
Heldag lördag 20 augusti. Det finns möjlighet att anlända på fredag kväll och sova över fre-sön.
Plats/Lokal: 
En fin plats i Västerbotten (Mer info skickas till er som anmäler sig)

Lesbisk Plats bjuder nu in till vårt första fysiska läger!

Vill du lära känna andra hbtqi-personer som bor i landsbygder? Vill du vara med och göra din röst hörd för att förbättra levnadsvillkoren för unga hbtqi-personer i landsbygder? Välkommen på lesbiskt mini-läger, med fokus på förändring, påverkan och möjligheter för unga hbtqi-personer i landsbygder! 

Varför ett lesbiskt mini-läger?

Lesbisk Plats vill skapa möjlighet för gemenskap och erfarenhetsutbyte för unga hbtqi-personer i landsbygder.

Lesbisk Plats är ett projekt inom föreningen Lesbisk Makt, som jobbar för att det ska finnas fler lesbiska aktiviteter och mötesplatser i Sveriges landsbygder! 

Med “lesbisk” menar vi att det kan vara din identitet men det behöver inte vara det. Du kan identifiera dig som något annat men är intresserad av att vara med i lesbiska sammanhang. 

Med “landsbygd” menar vi mindre samhällen, glesbygd, obygd, små orter, områden utanför större städer, byar etc. Om du tycker att du bor i landsbygd, så passar du in här.

Vem får komma? 

Lägret är för dig som:

▲ vill vara del av en lesbisk gemenskap

▲ tillhör Lesbisk Makts målgrupp dvs tjej/kvinna/ickebinär/transperson

▲ är 16-25 år

▲ bor i en landsbygd

Med landsbygd menar vi mindre samhällen, glesbygd, obygd, små orter, områden utanför större städer, byar etc. Om du tycker att du bor i landsbygd, så passar du in här.

Är du minderårig (under 18 år) och vill vara med på lägret men inte känner att du kan vara öppen med vilket slags läger du ska åka på till din/a vårdnadshavare? Inga problem! Vi kommer inte att skicka ut information som du inte är bekväm med!

Hur fungerar det och vad kommer vi göra?

Lägret är helt gratis! Vi står för resa, boende och mat! Allt käk kommer vara vegetariskt och veganskt. 

Du kommer dela rum med en annan person från lägret. Det finns även ett par enkelrum. Alla lokaler och platser vi kommer vara på är tillgängliga för permobil och rullstol. 

Vi kommer att hämta upp er som reser med tåg, på närmsta tågstation.

För er som kommer på fredagen kommer vi ha gemensamt häng för alla som vill då.

Vi kommer att ha heldag tillsammans under lördagen. Vi kommer blanda nytta (workshops) och nöje (umgås, göra roliga aktiviteter). Schema kommer längre fram till bekräftade deltagare.

På söndagen äter vi frukost ihop innan hemfärd. 

När är det?

Lördag 20 augusti. Möjlighet finns att anlända på fredag kväll 19 augusti och sova över fre-sön.

Var är det?

Vi kommer bo och hänga på en fin plats i Västerbotten! Mer info kommer att skickas ut till bekräftade deltagare.

Hur anmäler jag mig?

Du fyller i en anmälan till mini-lägret i länken nedan. Sista anmälningsdag är söndag 12 juni. Sen kommer vi att gå igenom alla anmälningar och höra av oss om du kommit med eller om du står på reservlista i mitten av juni.

URVAL:
Vi har plats för 10-15 personer på mini-lägret. Eftersom vi har begränsat antal platser och vill få en bredd av olika slags erfarenheter kommer vi, vid behov, välja ut vem som får komma på lägret. Vi kommer att höra av oss i mitten på juni om du fått plats till lägret. Vi kommer välja utifrån: 

  1. Ålder. Projektet riktar sig till unga mellan 16 och 25 år och vi vill ha en bredd bland deltagare för att speglar hela projektets målgrupp.
     
  2. Ort. Vi vill ha en bredd av lesbiska landsbygdserfarenheter från olika platser runt om i Sverige.
     
  3. Erfarenheter av att inte vara cis-tjej, vit och/eller ha vanligt förekommande funktionssätt. Vi vill stärka unga personer som har normbrytande erfarenheter men även bredda den lesbiska rörelsen.  

ANMÄLAN:
Anmäl dig så snart som möjligt via detta formulär!