Lesbisk Makt söker ny redaktionsgrupp!

Lesbisk Makt välkomnar gamla som nya skribenter till redaktionsgruppen 2018-2019.
Har du ett stort intresse för något om du vill att andra ska få ta del av?
Skriv för oss och gör lesbisk historia! Var med och skapa lesbiskhet på våra sociala medier. Ämnena kan handla om allt från relationer, böcker, film, spel, sport, hälsa, konst, trender, djur, mat, sex, skola, jobb, astrologi m.m.

Vad är en redaktionsgrupp?

Lesbisk Makts redaktionsgrupp är ni som tar fram ”månadens tema” och sedan fyller det med lesbiskt innehåll. Utifrån temana gör ni sedan exempelvis intervjuer med specifika personer, tipsar om filmer, böcker med mera. Därefter publicerar ni det på vår hemsida, Facebook och Instagram.

Vad ska jag göra?

Din roll i redaktionsgruppen kommer vara allt från att spåna fram teman till att fylla temat med ett innehåll utifrån ditt specialområde och intresse. Du kommer tillsammans med de andra i redaktionsgruppen att få kunskap om hur det går att arbeta med teman.
OBS! Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att skriva, intervjua, fota etc det viktiga är att du har ett lesbiskt intresse!

Hur kommer det gå till?

Redaktionsgruppen kommer att bestå av personer från olika delar av Sverige. Då vi bor långt ifrån varandra kommer vi främst arbeta digitalt. När ni har beslutat ett tema för månaden kommer du få välja vad du vill göra utifrån ditt specifika lesbiska intresseområde. Du har sedan ett par veckor på dig att ta fram ditt material innan du lämnar in det till resten av gruppen. Under tema-veckan på Lesbisk Makts sociala medier kommer ditt material publiceras. OBS! Du kan vara anonym!

Du som söker ska:

▲ Ha ett stort intresse för något av följande område: kultur, politik & samhälle, sport & hälsa, sex & relationer, djur & natur och annat utifrån ett lesbiskt perspektiv

▲ Kunna hålla redaktionsgruppens deadlines. Det innebär att du ska kunna ansvara för att ta fram material utifrån det aktuella temat på utsatt tid.

▲ Kunna vara med på de digitala redaktionsmötena 1-2 gånger i månaden.

▲ Ha tid för att vara med på de sex teman som kommer ut under september-maj. Det kommer innebära cirka 8-10 timmar i månaden.

▲ Ställa dig bakom Lesbisk Makts förhållningssätt

Du kommer få:

▲ Jobba med ditt specialintresse utifrån ett lesbiskt perspektiv tillsammans med andra likasinnade.

▲ Kunskap om, och erfarenhet av, redaktionellt arbete

▲ Ekonomisk ersättning för att ta fram material till sex stycken teman

 

Hör av dig till sandor@lesbiskmakt.nu om du är intresserad!